LNT vērienīgs projekts - seriāls "Svešā dzīve"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itāļu mafijas krusttēva latviešu versija jau rudenī televizoru ekrānos. LNT jaunajai sezonai gatavo nebijušu pārsteigumu. Top vērienīgs projekts - seriāls "Svešā dzīve". Stāsts, kurā savijusies trīs ģimeņu likteņi 21. gadsimta intrigu pilnajā Latvijā, būs skatāms vairāk nekā 100 sēriju garumā. Šodien bija seriāla pirmā kadra filmēšana.

Vecrīga, Saeimas nams. Vieta nav izvēlēta nejauši. Viens no seriāla galvenajiem varoņiem ir tautas kalps. Saeimas deputāta lomā iejūtas Juris Bartkevičs, kurš ļauj nojaust sava tēla spilgtākās rakstura iezīmes.

Juris Bartkevičs: "Domādams par Latviju, neaizmirsti arī pats sevi."

Seriālā ielūkojoties pa atslēgas caurumu, redzam netīru politiku, varas elites norobežošanos no vienkāršās tautas, mīlestību un nodevību, bagātos un nabagos. Tā ir 21. gadsimta intrigu pilnā Latvija.

Seriāla centrā ir trīs ģimeņu dzīves līkloči.

Esmeraldas Ermales varone ir izmisusi, un viņas glābiņš ir bijušais mīļotais. Sievietes māja nodedzināta, bet, kā izrādās, tieši ar Saeimas deputāta līdzdalību. Tautas kalpam tā traucējusi vērienīga biznesa sākšanai, taču viņš nenojauš, ka namā, ko pats nopostījis, dzīvojusi viņa ārlaulības meita.

Esmeralda Ermale: "Tas ir tas pats, kas mūsu dzīvē pašreiz notiek. Politika, protams, nosaka ļoti daudz ko, kā mēs jūtamies, kā mēs dzīvojam un izturamies viens pret otru."

Ligita Lukstraupe, seriāla "Svešā dzīve" producente: "Pamazām noskaidrosies seriālā, ka lielā mērā ar visiem mums manipulē. Jautājums ir tāds - cik mēs ļaujamies šai manipulācijai, cik mēs dzīvojam šo svešo dzīvi, cik mēs uzdrošināmies gan sev, gan citiem atzīt, ka jādzīvo pašiem sava dzīve."

Režisors seriālu salīdzina ar itāļu mafijas krusttēva latviešu versiju.

Harijs Petrockis, seriāla režisors: "Kā mēs visi zinām, visiem ir skeleti skapjos. Šie skeleti nāk ārā no skapjiem un izveidojas diezgan paradoksālas un neticamas situācijas."

Juris Bartkevičs nemaz neslēpj, ka lomai smēlies no pašmāju politiķiem. Ar vairākiem jau ilgstoši saista draudzības saites.

Juris Bartkevičs: "Kā domā, kā elpo, kādas ir intereses, kādas vajadzības. Tas viss man ir zināms."

Vairāk nekā 100 sēriju seriāls LNT ekrānos būs redzams, sākot ar oktobri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu