Kalnmeiers: Zolitūdes traģēdijā aizdomās turamie varētu būt zināmi mēneša laikā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Informācija par Zolitūdes traģēdijā aizdomās turamajiem varētu būt mēneša laikā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» pieļāva ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. «Informācija par Zolitūdes traģēdijā aizdomās turamajām personām varētu nebūt jāgaida vēl mēnesi,» viņš sacīja.

Viņš norādīja, ka eksperti apzinājuši trūkumus, kādi bijuši celtniecības posmā. Pašlaik jau paveikst liels darbs gan Ekonomikas ministrijā, gan dažādās darba grupās un veikta virkne labojumu, bet vēl ir konstatēta virkne normatīvo aktu, kuros trūkst detalizētu regulējumu par būvniecības procesa norisi, kas jāapzina, teica ģenerālprokurors, norādot, ka tas ir viens no iemesliem, kamdēļ šis process nav tik ātrs. Iet cauri visam būvniecības procesam, apzināti visi trūkumi, kas bijuši ēkas būvniecības posmā.

«Faktiski, ja mēs būtu aprobežojušies tikai ar ēkas sagrūšanas iemeslu noskaidrošanu, tad ekspertīze jau būtu pabeigta vasaras vidū,» atzina Kalnmeiers, paskaidrojot, ka veikts liels darbs, lai apzinātu tās personas, kuras varēja, bet nenovērsa traģēdiju.

Pašlaik visa izpētes daļa ir pabeigta, notiek ekspertu atzinumu tehniskais noformējums, tiek pārlasīta visa dokumentācija, lai novērstu visas kļūdas," sacīja Kalnmeiers, piebilstot, ka negrib, lai izmeklēšana būtu analogs "Maxima" traģēdijai.

«Vienas traģēdijas esamība nevienam nedod pamatu uz tās bāzes veidot jaunas traģēdijas,» uzsvēra Kalnmeiers.

Vērtējot Saiemā izveidotās Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas lomu, ģenerālprokurors pieļāva, ka Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisijas darbs varētu būt nozīmīgs,

«Visu iespējamo palīdzību, kāda būs nepieciešama, mēs sniegsim, ar komisijas vadību mums ir izveidojies ļoti labs kontakts,» atzina ģenerālprokurors, uzsverot, ka ekspertīžu rezultāti un secinājumi parlamentārās izmeklēšanas komisijas rīcībā netiks nodoti līdz brīdim, kad tas nekaitēs izmeklēšanas interesēm.

Jau vēstīts, ka pērn 21.novembra vakarā iebruka jumts veikalā «Maxima» Rīgā, Zolitūdē. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku. Šogad aprīlī traģēdijā cietušie un bojāgājušo tuvinieki nolēma dibināt biedrību «Zolitūde 21.11.», lai pārstāvētu cietušo tiesības un intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu