Vēlēšanu aploksnes "piecīti" saņems valsts (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

10.Saeimas vēlēšanu aploksnē ieliktā piecu latu naudaszīme nonāks valsts budžetā. Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa portālam TVNET pastāstīja, ka līdz šim CVK ir nonācis viens "piecītis", ko vēlēšanu aploksnē atrada Salacgrīvas novada vēlēšanu iecirknī.

Uz šīs naudaszīmes kreisajā stūrī ir arī ar zilu pildspalvu un drukātiem burtiem uzrakstīts teksts „Valstij no jaundzimušajiem”.

Domājot, ko iesākt ar šo naudaszīmi, CVK nolēmusi sekot Finanšu ministrijas ieteikumam un naudu ieskaitīt valsts budžetā.

Arī citas naudas summas ieskaitīs valsts budžetā

Bērziņa atgādināja, ka līdz 30.novembrim pašvaldību vēlēšanu komisijām CVK jānogādā vēlēšanu materiāli.

"Ja kopā ar šiem materiāliem mums tiks iesniegtas vēl kādas 10.Saeimas vēlēšanu iecirkņos atrastās naudaszīmes, tad arī tās ieskaitīsim valsts budžetā," viņa pavēstīja.

Domā, ko darīt ar "piecīti"

Portāls TVNET jau vēstīja, ka oktobra sākumā notikušajās 10.Saeimas vēlēšanās piedzīvoti arī dažādi kuriozi, piemēram, vēlēšanu aploksnē tika ielikta nauda. Bijuši vēlētāji, kuri centušies nobalsot, uzrādot autovadītāja apliecību, pilnvaru vai izziņu par to, ka pase ir nozaudēta. Vairāk par vēlēšanu kuriozajiem aspektiem varat izlasīt raksta resursos.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu