Sāks iznīcināt vēlēšanu papīrus (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No šodienas līdz pat mēneša beigām vēlēšanu komisijām ir jāiznīcina daļa 10.Saeimas vēlēšanu materiālu. Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa portālam TVNET pastāstīja, ka jāiznīcina vēlēšanās saņemtās vēlēšanu zīmes, kā arī dzēstās un neizmantotās vēlēšanu aploksnes.

Pārējie vēlēšanu materiāli - balsotāju saraksti, balsu skaitīšanas protokolu otrie eksemplāri, vēlētāju iesniegumu reģistrācijas žurnāli un vēlētāju iesniegumi, vēlēšanu gaitas protokoli un pasu spiedogi vēlēšanu komisijām līdz 30.novembrim jānogādā CVK.

Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins portālam TVNET apstiprināja, ka šonedēļ saņemts CVK rīkojums par vēlēšanu materiālu iznīcināšanu.

Viņš pastāstīja, ka parasti tiek noslēgts līgums ar kādu firmu, kura apņemas noteiktā laikā materiālus utilizēt.

Sasmalcina vai pārstrādā

Nevajadzīgie papīri visbiežāk tiek sasmalcināti vai arī nodoti makulatūrā tālākai pārstrādei. "Vizuāls process tas nav. Nevar redzēt, kā ar kruķi baksta papīru kalnu, lai tas labāk degtu," viņš skaidroja.

Droši zināms, ka vēlēšanu materiāli Getliņos nemētājas.

Kokins arī pastāstīja, ka pirms nevajadzīgo materiālu iznīcināšanas vēlēšanu komisijas veic grandiozu darbu, lai liekos papīrus atšķirotu no derīgajiem materiāliem.

"Daudz - puse - dokumentu paliek," viņš teica un norādīja, ka tie pēc tam glabājas arhīvā.

10.Saeimas vēlēšanas notika 2.oktobrī, un tajās lielāko vēlētāju atbalstu saņēma partiju apvienība "Vienotība".

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu