Draudu dēļ evakuēta Horvātijas tiesa

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saņemot draudus par ēkā ievietotu bumbu, piektdien evakuēta Zagrebas tiesa, kurā tiek tiesāts kukuļņemšanā un citos noziegumos apsūdzētais bijušais Horvātijas premjerministrs Ivo Sanaders.

Tiesas ēka tika evakuēta ap plkst.8 (plkst.10 pēc Latvijas laika), īsi pirms plānotās Sanadera tiesas sēdes sākuma. Televīzijas kanāli informēja, ka ēkas pārmeklēšana ilgs aptuveni divas stundas, bet sīkāku informāciju nesniedza.

Kā jau ziņoja, Sanadera tiesas prāva sākās mēneša sākumā. Ekspremjers tiek apsūdzēts dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un vairāk nekā 3,6 miljonus Horvātijas kunu (338 751 lata) liela kukuļa pieņemšanā no "Hypo Alpe Adria Group" 1994. un 1995.gadā, kad viņš ieņēma ārlietu ministra vietnieka amatu.

Sanaders tiek apsūdzēts arī par desmit miljonu eiro (7,03 miljonu latu) liela kukuļa pieņemšanu no Ungārijas naftas un gāzes kompānijas MOL, pretī solot nodrošināt tai kontroli Horvātijas naftas un gāzes uzņēmumā INA, kurā MOL nav vairākuma.

Sanaders Horvātijas valdību vadīja no 2003. līdz 2009.gadam, kad negaidīti demisionēja. Savu vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās Sanaders noliedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu