Būvnieki mājā aizmirst ievilkt ūdensvadu video (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atverot "Vidzemes darījumu centra" mājaslapu, Valija priekā iegavilējās! Beidzot! Beidzot varēs iegādāties kārtīgu māju pāris soļu gājienā no Valmieras centra. Ātri vien iztapīgā firma papīrus sakārtoja un Valija tika pie kārotās jaunbūves. Taču drīz vien prieks noplaka.

Valija Kalēja, nopirka māju bez ūdensvada: "Neviens, pat būvuzraugs, neieraudzīja to, ka virtuvē vispār nav ūdensvada. To konstatēja krāsotājs un prasīja: "Kur tev virtuvē ūdens?" Zinām, ka tur ir kanalizācijas izvads, bet virs tā jābūt izlietnei ievadam, ūdenim."

Vairākus mēnešus Valija lūdzās un lūdzās, lai kāda atbildīgā persona nāk palīgā atrast pazudušo ūdensvadu. Taču pirms tam draudzīgais uzņēmums nu bija kļuvis nepieejams.

Valija Kalēja: "Kad es vairākkārt zvanu uz biroju, tad sekretāre saka tādus vārdus: pati esat vainīga, ka neesat parādījusi, kur ūdeni likt. Man kā īpašniecei jāsēž klāt un jārāda, kur kas jānoliek, ja stāv projekts skaidri uz galda."

Tad nu Valija sāka rīkoties. Nopirka speciālu aparātu, kas skaidri un gaiši parādīja, ka ūdensvada nav. Taču būvnieki turpināja zīlēt.

Valija Kalēja: "Būvuzraugs saka - simtprocentīgi jābūt ūdenim, vilkām; santehnikas brigadieris pasaka - nav te ūdens vilkts."

Līdz beidzot kādā rītā ieradās pāris vīru un sāka ārdīt sienu, meklējot caurules. Tā arī neatraduši, aizbrauca.

Taču, tavu brīnumu, ūdeni atradām! Tikai diemžēl ne virtuvē, bet Valijas skurstenī! Lai gan nav pagājis pat gads, kopš jaunbūve uzslieta, mājai pamanām arī plaisas. Valija Kalēja: "Te viņš sākās, gads nav pagājis un plaisas iet uz abām pusēm." Blakus Valijai visā košumā vizuļo vairākas pievilcīgas jaunbūves. Vai arī aiz šīm namdurvīm slēpjas haltūra? Ģirts Karselis, Valijas kaimiņš: "Mums tie jumta logi ir tādi paknapi trāpījušies, pats jumts ar interesantiem trokšņiem. Līgumā bija ierakstīts viens, uzlikts cits. Kaimiņmājai tā kā normāls jumta logs, mums tādas šaujamlūciņas. Ziemā te tā skaisti var sauju sniegu šitā nogrābt."

Nu kas tā par lietu! Ja jau reiz par māju smuku naudu plēš, tad jābūvē godam. Vai "Vidzemes darījumu centrs" domā citādi? Māra, administratore: "Šis jautājums jau tiek risināts. Tagad ir jāatrod vainīgais, kurš šos izdevumus segs. Tas nav vienas dienas jautājums."

Pēc skata pieklājīgā firma, starp citu, ir visai tālredzīga – tā nodarbojas ne tikai ar būvniecību, bet sniedz arī juristu pakalpojumus. Ja nu kādam ir vēlme patiesāties par būvniecības kvalitāti. Tomēr Valija, ja firma steidzami neizlabos kļūdas, juristu meklēs patālāk no Valmieras.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu