Rīgas pils ugunsgrēka lietu sāks skatīt februāra vidū

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Tā dēvēto Rīgas pils ugunsgrēka lietu Rīgas pilsētas centra rajona tiesa sāks skatīt nākamā gada 17.februārī, skaidroja tiesā.

Saskaņā ar celto apsūdzību pie kriminālatbildības sauktas divas uzņēmumu norīkotās atbildīgās personas, kuru pienākumos ietilpa nodrošināt normatīvajos aktos noteikto ugunsdrošības prasību ievērošanu, kā arī pie kriminālatbildības saukta viena uzņēmumā strādājošā persona, kuras nevērīga rīcība darba izpildes laikā izraisīja ugunsgrēku.

Divas personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 240. panta otrās daļas, savukārt viena persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 186.panta otrās daļas.

Vienlaicīgi, prokurors šo kriminālprocesu tiesai nodevis arī pret četrām juridiskajām personām, uzskatot, ka tām piemērojami piespiedu ietekmēšanas līdzekļi par nepienācīgi veiktu uzraudzību un kontroli Rīgas pils rekonstrukcijas laikā.

Jau vēstīts, ka 2013.gada 20.jūnija vakarā Rīgas pilī, kur noritēja rekonstrukcija, izcēlās ugunsgrēks. Kopējā pils degšanas platība bija 3200 kvadrātmetru – izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvā – 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā – 200 kvadrātmetru platībā.

Rīgas pilns remontdarbus veic pilnsabiedrība «SBRE», kuru veido «Skonto būve» un «Re&Re».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu