Mis Latvija svin 18 gadu jubileju (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visskaistākās Latvijas meitenes un visstaltākie un iznesīgākie latvju puiši vakar bija sapulcējušies viesnīcā Hotel de Rome, kur pašmāju skaistumkonkursu Mis un Misters organizatori un atbalstītāji svinēja konkursa 18 gadu jubileju.

Ir apritējuši 18 gadi, kopš Rīgā tika sarīkotas pirmās skaistuma karalienes vēlēšanas: ar firmas Forums atbalstu konkursu Mis Rīga "88 noorganizēja Inta Fogele, un par pirmo skaistuma karalieni tika ievēlēta tolaik astoņpadsmit gadu vecā Rīgas 82. vidusskolas 11. klases skolniece Sintija Jenerte. Šodien viņa ir māmiņa burvīgai meitiņai Odrijai un viņu joprojām atceras un pazīst ikviens – jo viņa bija pirmā.

Kopš 1988. gada skaistumkonkursi Latvijā pārvērtās par kustību, kas aizvien turpina augt. Patlaban aptverti jau visi četri Latvijas reģioni un ir izveidots jau vairāk nekā 20 reģionālo konkursu organizētājpilsētu tīkls. Turklāt daudzi konkursu finālisti aktīvi piedalās savas dzimtās pilsētas konkursu organizēšanā.

Katru gadu tiek dibināti arvien jauni kontakti ar modeļu un skaistumkonkursu aģentūrām pasaulē, un pēdējos gados aģentūra Mis Latvija saņēmusi arī valdības atbalstu licences apmaksai konkursiem Miss un Mister World.

Šis gads aģentūrai Mis Latvija īpašs arī ar to, ka vienā gadā pirmo reizi notiek trīs nozīmīgākie skaistumkonkursi: Mrs. World (maijā tas notika Sanktpēterburgā, un Latviju tajā pārstāvēja Jolanta Ungure-Rogozoveca), Miss World (30. septembrī tas notiks Varšavā, un Latviju tajā pārstāvēs Mis Latvija 2001 Līga Meinarte) un Mr. World (9. decembrī tas notiks Ķīnā, un Latviju tajā pārstāvēs Misters Latvija 2001 Agris Blaubuks).

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu