Meklējot nozagtu zirgu, atrod malumedniekus (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas pusē Dunalkas pagastā no ganībām pazuda zirgs. Vietējā Ceļu policija steidzās zirgu zagļiem pa pēdām. Pārbaudām aizdomīgas automašīnas, ar aprēķinu, ka bagāžniekā šo liela izmēra dzīvnieku ievietot ir diezgan grūti. Pa ceļam apstādinām vairākus kravas busiņus, bet tajos meklēto neatrodam.

Sāk jau satumst un pēc notikuma pagājis daudz laika, tādēļ kļūst maz ticams, ka ļaundari tūlīt nonāks policistu rokās. Te pēkšņi no meža puses parādās vientuļa auto gaisma. Redzam, ka vadītājs, pamanījis policistus, pēkšņi samazina ātrumu un pazūd kādā sānu ceļā. Vai esam beidzot atraduši meklēto?

Sergejs Paškevičs, LCP jaunākais inspektors: "Mēs stāvējām, pārbaudījām mašīnas un meklējām zirgu, pēkšņi no meža puses pie mums brauca mašīna, pagriezās pa labi. Mēs braucām pakaļ, apturējām. Mašīnā brauca trīs mednieki."

It kā nekā aizdomīga, bet dīvainā iebraukšana sānu ceļā liek aizdomāties. Atbilde rodas, kad policists palūdz atvērt bagāžnieka nodalījumu. Bagāžas nodalījumā policisti ierauga baisu ainu – divi beigti dzīvnieki. Taču tas nav mūsu meklētais zirgs.

No apturētajiem tiek prasīti medību dokumenti un ieroči apskatei. Vīrieši uzrāda trīs derīgas medību apliecības un divas medību atļaujas. Izrādās, ka neviena no tām nav aizpildīta, un tas nozīmē, ka ar vienu atļauju var nomedīt vairākus dzīvniekus. Abas atļaujas izdotas buku jeb stirnāžu medībām, bet bagāžniekā tikai vienam dzīvniekam ir ragi. Otrs visdrīzāk ir stirnu kaza, iespējams, grūsna. Tas jau ir rupjš pārkāpums.

Policisti izsauc mežsargu un mežzini, kā arī attiecīgā policijas iecirkņa inspektoru. Mežniecības darbinieki apstiprina pārkāpuma esamību, pārkāpējus nogādā Aizputes policijā. Kad mednieki nogādāti liecību sniegšanas vietā, Ceļu policisti steidzas turpināt zirga meklējumus. Diemžēl pagaidām tukšā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu