Pastiprinās aizdomas, ka aviokompānijas “Condor” reisā no Maurīcijas uz Frankfurti pasažieri saindējušies ar pārtiku (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Šo ceturtdien Frankfurtes lidostā Vācijā bija pieredzēti visnotaļ neparasti skati – pie lidostas bija piebraucis liels skaits ātrās neatliekamās palīdzības automašīnu, jo aviokompānijas “Condor” reisā no Maurīcijas apmēram 70 pasažieri vienlaikus sāka sūdzēties par sliktu dūšu, sāpēm vēderā un vemšanu. Pēc ierašanās lidostā lielākajai daļai no viņiem tomēr nebija nepieciešama medicīniskā palīdzība, tomēr neatbildēts palika jautājums par šādas situācijas iemesliem.

Laikraksts “Bild”, atsaucoties uz aculiecinieku teikto, sestdien raksta, ka ekonomiskās klases viesiem sākotnēji tika pasniegtas maizītes, sviests, kausētais siers, salāti un makaronu porcija ar dārzeņiem, kurai bijusi metāliska piegarša.

Kad apkalpei tika norādīts, ka makaroni smaržo ļoti nepatīkami un garšo metāliski un rūgti, “Condor” darbinieki reaģējuši īgni un uzsvēruši, ka viņi tomēr neatrodas biznesa klasē.

Problēmas ar veselību daļai pasažieru sākušās aptuveni 45 minūtes pēc ēdiena pasniegšanas. 70 cilvēkiem no kopumā 290 lidmašīnas pasažieriem radās tādi simptomi kā sāpes vēderā, vemšana un slikta dūša. Pasažieri steidzās uz tualetēm, bet citi izmantoja papīra maisiņus, kas esot izsniegti tikai pēc pieprasījuma.

Daudzi pasažieri sūdzējušies, ka stjuartes nav reaģējušas uz viņu lūgumiem pēc palīdzības un salonā parādījušās tikai īsu brīdi pirms lidmašīnas nosēšanās Frankfurtē. No apkalpes nav bijis gandrīz nekāda atbalsta – nav izsniegtas salvetes, ūdens pudeles, cukurs, tabletes, vai tēja.

“”Condor” jau ir uzsākusi lietas izmeklēšanu, lai noskaidrotu viesu diskomforta cēloni un atkarībā no tā veiktu kādus pasākumus. “Condor” cieši sadarbojas ar visiem atbildīgajiem partneriem un iestādēm. Šobrīd nekas vēl nav skaidrs,” teikts aviokompānijas paziņojumā. Aviokompānija arī apgalvo, ka lidmašīnas apkalpe darījusi visu iespējamo, lai rūpētos par cietušajiem viesiem iespējas robežās, piemēram, izsniedzot dzērienus, sāļus konditorejas izstrādājumus vai papildu maisiņus.

Tomēr ne aviokompānijas darbinieki, ne arī lidostas personāls nav reģistrējuši cietušo pasažieru datus.

Incidents noticis “Condor” reisā “DE2315” no Maurīcijas uz Frankfurti, kas galamērķī ieradās ceturtdienas vakarā ap plkst.17.00

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu