G8 līderi pārvietosies ar jauno "Honda FCX Clarity" (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānā gaidāmā G8 valstu līderu samita dalībnieku transportēšanai japāņu autoražotājs "Honda" piegādājis savu jaunāko videi draudzīga auto modeli "FCX Clarity".

Sportiskā izskata auto, ko darbina kurināmā elements, tikai 16.jūnijā noripoja no Točigi pilsētas autorūpnīcas konveijera un savu debiju piedzīvos industriāli attīstītāko valstu G8 samitā, kas no 7. līdz 9. jūlijam norisināsies Hokaido.

Kurināmā elementa transporta līdzekļi tiek uzskatīti par ilglaicīgu alternatīvu tradicionālajām mūsdienu automašīnām, jo tie darbojas ar neizsīkstošu un lētāku degvielas avotu - ūdeņradi, nerada kaitīgus izmešus un neietekmē automašīnas sniegumu.

Galvenie kavēkļi šo auto izplatībai ir uzpildes staciju trūkums un dārgās izstrādes izmaksas.

Auto, kas izmanto litija jonu bateriju, ar vienu uzpildi var nobraukt 620 kilometrus, un tā maksimālais ātrums ir 160 kilometri stundā.

Sākot ar jūliju, "FCX Clarity" tiks tirgots jaundibinātajā kurināmā elementa auto izplatītāju tīklā ASV. Japānā šo auto tirdzniecību paredzēts sākt rudenī.

Lai arī G8 samita dalībniekiem būs pieejamas tikai divas šīs mašīnas, ražotāji cer, ka pirmajos trijos gados ASV un Japānā viņiem izdosies pārdot apmēram 200 "FCX Clarity".

Pirmo piecu kompānijas privāto klientu skaitā ir amerikāņu aktrise Džeimija Lī Kērtisa un kinorežisors Kristofers Gests, piebilda "Honda".

Tieši japāņu kompānijas "Honda" un "Toyota Motor Corp" bija tās, kas 2002.gada decembrī pirmās pasaulē uz ceļa izripināja kurināmā elementa automašīnu, un kopš tā laikā notiek sīva konkurence, kura kompānija pirmā sagatavos šīs mašīnas vairumražošanai.

Šā mēneša sākumā "Toyota" paziņoja, ka izstrādājusi uzlabotu kurināmā elementa mašīnu, kas spējīga veikt 830 kilometrus ar vienu ūdeņraža uzpildi.

Savukārt "Mitsubishi Motors Corp" paziņojusi, ka nākamgad Japānas tirgū laidīs savu uzlādējamo elektrisko minikāru "i-MiEV", kā arī plānots šoruden sākt autoparka izmēģinājumus dažās ASV elektrības kompānijās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu