Vilciena avārijā Kongo iet bojā vismaz 100 cilvēki (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vismaz 100 cilvēki gājuši bojā, kad trešdienas vakarā Kongo Demokrātiskās Republikas centrālajā daļā no sliedēm noskrējis kravas vilciens.

"Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju, kravas vilciena avārijā gājuši bojā vismaz 100 pasažieri un desmitiem ievainoti," sacīja informācijas ministrs Tusēns Čilombo Sends.

Valstī izvietoto ANO miera uzturēšanas spēku pārstāvis Kemals Saiki pirms tam paziņoja, ka gājuši bojā 68 cilvēki un 128 ir smagi ievainoti.

Kravas vilciens trešdienas vakarā ap plkst. 23 noskrējis no sliedēm Rietumkasai provincē aptuveni 220 kilometrus uz ziemeļiem no reģiona galvaspilsētas Kanangas.

"Avārijā izdzīvojušie nesot vai uz divriteņa tika nogādāti uz 12 kilometrus attālo hospitāli," sacīja Saiki.

Miera uzturēšanas spēki MONUC ceturtdien palīdzēja glābšanā.

"Šajā pēcpusdienā mēs nosūtījām helikopteru ar ārstiem, medmāsām un vietējām amatpersonām. Pašlaik viņi atrodas notikuma vietā," sacīja MONUC pārstāvis Aleksandrs Esone. "Mums ir aizdomas, kas zem vagoniem joprojām atrodas cilvēki. Mums ir vajadzīga smagā tehnika, lai tos paceltu."

Skaidrojot upuru neparasti lielo skaitu kravas vilciena avārijā, valsts dzelzceļa operatora SNCC direktors Medards Illunga sacīja, ka tie bijuši "patvaļīgi pasažieri, kas parasti brauc ar kravas vagoniem, SNCC darbiniekiem nezinot".

SNCC sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu avārijas cēloni, kas Rietumkasai ir otrā trīs nedēļu laikā.

Vilcienu avārijas Kongo DR notiek samērā bieži, jo koloniālās ēras dzelzceļa tīkls kopš neatkarības iegūšanas 1960.gadā nav ticis pienācīgi uzturēts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu