Rožukalne: Žurnālistikas kvalitātes celšanai būtu jāveido mediju fonds

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai uzlabotu kvalitatīvu žurnālistiku un mediju iespējas Latvijā, jāapsver iespēja dibināt Mediju fondu, šodien Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) konferencē «Mediju loma un atbildība hibrīdkara apstākļos» sacīja LŽA valdes priekšsēdētāja Anda Rožukalne.

Viņa norādīja, ka Latvijā labai žurnālistikai pietrūkst līdzekļu, tādēļ mediju politikas līmenī būtu nepieciešams apspriest iespēju dibināt mediju fondu, kas «akumulētu» līdzekļus un domātu, kā ar tiem stiprināt mediju kvalitāti.

Viņa uzsvēra, ka jau patlaban dažādas organizācijas noteiktiem projektiem medijos iegulda naudu, tāpat arī valsts institūcijas atvēl noteiktu budžetu žurnālistikai, lai informētu par savām aktualitātēm, tomēr kopumā tas mediju kvalitāti neuzlabo.

Rožukalne skaidroja, ka mediju fonds būtu «viens solis uz priekšu», lai dotu iespēju nodrošināt kvalitatīvus žurnālistikas projektus.

Kā vēstīts, lai diskutētu par jautājumiem saistībā ar atbildīgas žurnālistikas nozīmi unikālajos apstākļos, kādos Ukrainas kara dēļ jau gandrīz gadu dzīvo Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu iedzīvotāji, LŽA šodien rīko konferenci «Mediju loma un atbildība hibrīdkara apstākļos».

Konferences mērķis ir apzināt esošo situāciju, veicināt dalībnieku un arī visas sabiedrības izpratni par procesiem un uzdevumiem, kādos nākas iesaistīties un kādus ir jāveic medijiem un žurnālistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu