Mūrniecei privāti žēl Dāldera (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece neslēpj, ka viņai ir žēl bijušā kultūras ministra Inta Dāldera, kurš nav atkārtoti ticis pie amata.

"Privāti man Dāldera ir žēl. Bet, politikā ejot, ir jāapzinās, ka nevari iekārtoties amatā uz palikšanu. Pagājušajā nedēļā man bija saruna ar kolēģi Jāni Reiru, kurš bija parlamentārais sekretārs Veselības ministrijā. Viņš devās kravāt mantas uz ministriju. Uz manu jautājumu, cik laika tas aizņems, viņš atbildēja: pārdesmit minūšu, jo kā politiķis zinu, ka kabinetā nav vērts ieviesties ar pārāk daudzām mantām. Politiķim jāsaprot, ka jebkurā mirklī no kabineta var būt jāizvācas," pirmdien publicētā intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" sacīja Mūrniece.

"Arī Dāldera gadījumā - es domāju, ka viņš arī pats ļoti labi apzinājās, ka politikā nevar amatos iekārtoties uz ilgu palikšanu. Tāds ir politiķa liktenis," pārdomās dalās ministre.

Runājot par "Vienotības" pārtapšanu par partiju, Mūrniece atklāj, ka sliecas piekrist tam viedoklim, ko pārstāv arī "Jaunā laika" līdere Solvita Āboltiņa, ka līdz nākamā gada vasarai "Vienotība" būs vienota partija. "Tas, ka presē parādās dažādi viedokļi, ir tikai apliecinājums tam, ka mēs vairāk diskutējam presē, nevis savā starpā. Zināmas diskusijas, savstarpējas pieslīpēšanās process ir tikai loģiski. Ir skaidrs, ka vienota partija taps noteikti, jo šobrīd ir pārāk smagnējs jebkuru lēmumu pieņemšanas mehānisms - ir jāsasauc partiju valdes, kopsapulces, domes un tas palēnina politiskos procesus," saka ministre.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu