Putina draugs Roldugins ārzonās naudu pārskaitījis caur Lietuvas «Ūkio bankas»

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienests apstiprinājis, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugs čellists Sergejs Roldugins darījumos ar ārzonas kompānijām izmantojis kontus Lietuvas tagad likvidējamajā bankā «Ūkio bankas», ziņo portāls «Spektr.press».

Uz «Ūkio bankas» kontiem tika pārskaitīti līdzekļi no fiktīvām kompānijām «Dino Capital», «Starcourt Worldwide», «Delco Networks» un «Kentway», liecina Korupcijas un organizētās noziedzības izpētes centra («The Organized Crime and Corruption Reporting Project», OCCRP) mājaslapā pieejama informācija.

Naudas operācijas saistītas ar lieliem kompānijas «Rosņeftj» akciju pārdošanas darījumiem. 2010.gadā divi darījumi tika atcelti, tāpēc ar Rolduginu saistīto kompāniju «Sandalwood Continental» un «International Media Overseas» kontos kā kompensācija nonāca 1,5 miljoni ASV dolāru (1,3 miljoni eiro), raksta portāls.

2013.gadā «Ūkio bankas» darbība tika apturēta saistībā ar nelabvēlīgu finansiālo stāvokli. Banka pašlaik atrodas likvidācijas procesā.

3.aprīlī Izmeklējošo žurnālistu starptautiskais konsorcijs (ICIJ) un OCCRP publicēja sava pētījuma rezultātus. Tie liecina, ka ārzonas kompānijas ir saistītas ar 12 pasaules līderiem, tostarp Krievijas prezidentu Putinu un Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

Pētījuma dati liecina, ka Roldugins ir īpašnieks vairākām ārzonas kompānijām, uz kuru kontiem lieli Krievijas uzņēmumi pārskaitījuši simtiem miljonu eiro vērtas summas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu