Panamas skandālā iesaistītais Islandes premjers draud atlaist parlamentu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Islandes premjerministrs Sigmundurs Davids Gunnlaugsons otrdien paziņojis, ka atlaidīs parlamentu un izsludinās jaunas vēlēšanas, ja zaudēs koalīcijas partnera atbalstu saistībā ar «Panamas dokumentu» skandālu.

«Es sacīju Neatkarības partijas līderim: ja partijas parlamentārieši uzskata, ka nevar atbalstīt valdību kopīgu uzdevumu veikšanā, es atlaidīšu parlamentu un izsludināšu parlamenta vēlēšanas,» sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja premjerministrs.

«Panamas dokumenti» liecina, ka premjerministrs ar sievu 2007.gada decembrī iegādājies ofšora uzņēmumu «Wintris Inc.» Britu Virdžīnu salās un sadarbojies ar Panamas juridisko firmu «Mossack Fonseca», kas palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm.

Vācijas laikraksts «Sueddeutsche Zeitung» ieguva «Mossack Fonseca» dokumentus no anonīma avota un dalījās ar citiem pasaules medijiem, izmantojot Izmeklējošo žurnālistu starptautisko konsorciju (ICIJ).

Islandes opozīcija paziņojusi, ka mēģinās panākt parlamentā balsojumu par neuzticības izteikšanu Gunnlaugsonam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu