"Suzuki Motor" peļņa iepriekšējā ceturksnī piaugusi par 20%

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas autobūves kompānija "Suzuki Motor" šā biznesa gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 20,26 miljardu jenu (97,65 miljonu latu) tīro peļņu, un tas ir par apmēram 20% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, kad kompānijas tīrā peļņa veidoja 16,83 miljardus jenu (81,1 miljonu latu), teikts pirmdien izplatītajā "Suzuki" paziņojumā.

Peļņas pieaugumu kompānijas pārstāvji skaidroja galvenokārt ar pieaugošo pieprasījumu pēc "Suzuki" ražotajām kompaktklases automašīnām.

Kompānijas apgrozījums šā biznesa gada pirmajā ceturksnī palielinājās par 19,8% līdz 763,84 miljardiem jenu (3,7 miljardiem latu).

Pagājušajā ceturksnī "Suzuki" pārdeva 533 000 automašīnu, un tas ir par 8,4% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Kompānijas pārstāvji prognozēja, ka šajā biznesa gadā "Suzuki" tīrā peļņa varētu pieaugt līdz 66 miljardiem jenu (318,1 miljonam latu).

Savukārt kompānijas pārdošanas apjoms šajā biznesa gadā varētu pieaugt par 7% līdz 2,21 miljonam vienību.

Kā jau ziņots, "Suzuki Motor" pagājušajā biznesa gadā strādāja ar rekordlielu - 65,9 miljardu jenu (317,6 miljonu latu) - tīro peļņu un tas ir par 9% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Kompānijas peļņa rekordaugstu līmeni sasniedz trešo biznesa gadu pēc kārtas. Peļņas pieaugumu kompānijas pārstāvji skaidroja galvenokārt ar veiksmīgajiem pārdošanas rezultātiem Āzijas reģionā.

"Suzuki" apgrozījums pagājušajā biznesa gadā palielinājās par 2,75 triljoniem jenu (13,2 miljardiem latu), arī sasniedzot rekordaugstu līmeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu