Sestdien dzērumā pie stūres pieķerti 14 šoferi; auto konfiskāciju piemēros 2 gadījumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti 14 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā, pavēstīja Valsts policijā. Par braukšanu reibumā septiņi transportlīdzekļu vadītāji pieķerti Rīgā, četri - Kurzemē, divi - Latgalē un viens Zemgalē.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi un 11 kriminālprocesi. Automašīnas konfiskācija tiks piemērota divos gadījumos.

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti kopumā 319 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp Vidzemē - 98, Latgalē - 67, Rīgas reģionā - 64, Kurzemē - 60, bet Zemgalē - 30.

Tāpat viens transportlīdzekļa vadītājs Kurzemē un viens transportlīdzekļa vadītājs Latgalē pieķerts par agresīvu braukšanu.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 594 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Vidzemē fiksēti 156 administratīvie pārkāpumi, bet Latgalē - 129.

Jau vēstīts, ka 2022.gada novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu