Slimnīcā turpina ārstēties divi Ādažu sprādzienā cietušie zemessargi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Austrumu slimnīcā pašlaik turpina ārstēties divi no astoņiem zemessargiem, kas 23.oktobrī cieta sprādzienā Ādažu poligonā, pastāstīja slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa. Abi cietušie ārstējas nodaļās, stabilizējies arī vissmagāk cietušā zemessarga stāvoklis.

Viņš ilgstoši atradās reanimācijā. Ārsti pagaidām neprognozē, cik ilgs laiks abiem cietušajiem vēl būs jāpavada slimnīcā.Pārējie seši zemessargi no slimnīcas izrakstīti, tostarp viens devies mājās piektdien.

Jau vēstīts, ka 23.oktobrī Ādažu poligonā sprādzienā, kas notika pēc militāro mācību beigām, cieta kopumā deviņi zemessargi. Viens no cietušajiem zemessargiem svētdienas vakarā no gūtajiem ievainojumiem mira.

Viens no sprādzienā cietušajiem zemessargiem bijis alkohola reibumā, savukārt citu cietušo organismā alkohols nav konstatēts.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube jau paziņojis, ka pēc sākotnējās izmeklēšanas rezultātiem ir noskaidrots zemessargs, kura mugursomā sprāga mazas jaudas lādiņš.

Saistībā ar sprādzienu poligonā uz izmeklēšanas laiku atstādināti divi Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona virsnieki – bataljona komandieris un pretgaisa aizsardzības baterijas komandieris.

Abi virsnieki atstādināti no amata, jo notiekošajā dienesta izmeklēšanā, kas sākta saistībā ar sprādzienu Ādažu poligonā, ir atklājušies jauni fakti un patlaban notiek to nostiprināšana ar liecībām un ekspertu atzinumiem.

Dienesta izmeklēšanu par notikušo plānots pabeigt nākamnedēļ, bet nav izslēgts, ka to var pagarināt, aģentūru BNS informēja Aizsardzības ministrijas pārstāvis Airis Rikveilis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu