Dombrovskis ZZS ministrus uzskata par profesionāliem (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks", "Vienotība") ministrus, kas pārstāv Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) jaunajā valdībā, uzskata par profesionāliem un atbilstošiem amatiem.

Dombrovskis intervijā radio "101" norādīja, ka labklājības ministre Ilona Jurševska, kura līdz šim bija Labklājības ministrijas (LM) preses sekretāre, ir strādājusi atbildīgos amatos gan LM, gan Nodarbinātības valsts aģentūrā, turklāt ir ar pieredzi darbā pašvaldībā.

"Viņa ir cilvēks, kas tiešām šo nozari pārzina," uzsvēra Dombrovskis.

Savukārt līdzšinējais labklājības ministrs Uldis Augulis, kurš jaunajā valdībā ir satiksmes ministrs, nodarbojies ar plaša spektra jautājumiem, viņam ir finanšu izglītība. Tādēļ valdības vadītājs ir pārliecināts, ka Augulis tiks galā ar ļoti kompleksajiem satiksmes jautājumiem.

Atspēkojot kritiku, ka ministri izvēlēti, ņemot vērā personiskās ambīcijas,

Dombrovskis uzsvēra, ka visi ministri atbilst attiecīgajiem amatiem, lai gan atzina, ka "neatpaliek arī personisko ambīciju loma".

Arī jaunajam ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim ("Jaunais laiks", "Vienotība") ir atbilstoša pieredze, strādājot ar Eiropas Savienības un NATO jautājumiem, piebilda premjers.

"Kopumā tie ministri, kas ir izraudzīti, pilnīgi noteikti savas nozares spēs pārvaldīt," ir pārliecināts premjers.

Jau vēstīts, ka Saeima trešdien ārkārtas sēdē apstiprināja līdzšinējā premjera Valda Dombrovska otro valdību.

Jaunajā valdībā finanšu ministrs ir Andris Vilks, ārlietu - Ģirts Valdis Kristovskis, ekonomikas - Artis Kampars, tieslietu - Aigars Štokenbergs, iekšlietu - Linda Mūrniece, kultūras - Sarmīte Ēlerte, bet aizsardzības ministrs un premjera biedrs, kurš atbildīgs par Latvijas gatavošanos Eiropas Savienības prezidentūrai 2015.gadā, ir Artis Pabriks (visi - "Vienotība").

Satiksmes ministrs ir Uldis Augulis, vides - Raimonds Vējonis, labklājības - Ilona Jurševska, izglītības - Rolands Broks, veselības - Juris Bārzdiņš, bet zemkopības - Jānis Dūklavs (visi - ZZS).

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu