Nākamnedēļ valdība sāks 2011.gada budžeta izstrādi (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Jau nākamnedēļ jaunā valdība nopietni sāks strādāt pie nākamā gada budžeta, Latvijas Radio šorīt sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Budžeta izstrāde jāpabeidz līdz Jaunajam gadam. Pēc Dombrovska teiktā, gala fiskālās konsolidācijas apjomu noteiks pēc 3.ceturkšņa makroekonomikas situācijas analīzes.

"Oktobrī nodokļu ieņēmumu plāns izpildīts par 109%, nav pamata uzskatīt, ka Latvijas ekonomikā būtu noticis kaut kas šausmīgs," sacīja premjers.

Dombrovskis ir pārliecināts, ka šodien jaunā valdība tiks apstiprināta. "Varētu teikt, ka valdība būs, visi sagatavošanas darbi ir veikti, dokumenti ir sagatavoti, ir koalīcijas partneru vienošanās, neformāli arī Valsts prezidents ir nominējis mani kā premjeru," sacīja Dombrovskis.

Vakar Dombrovskis beidza pildīt 9.Saeimas premjera pienākumus, lai jau šodien stātos amatā kā 10.Saeimas Ministru prezidents. "Pašlaik, nepilnas 24 stundas esmu tehniskais premjers," piebilda Dombrovskis.

Viņš atzīst, ka valdības veidošanas process nebija tik viegls, kā sākotnēji izskatījies, "centāmies koalīciju paplašināt, vienojoties par nosacījumiem un veicamajiem darbiem, tomēr ne visiem šīs vienošanās bija pieņemamas".

Dombrovskis nenoliedz, ka šajā procesā bijušas problēmas arī apvienības "Vienotība" iekšienē.

"Jāatzīst, ka "Vienotībā" situācija bija pietiekami sarežģīta, notiek zināms pierīvēšanās process, tomēr ejam uz vienas partijas izveidi," sacīja Dombrovskis un piebilda, ka ir panākta visu apvienībā ietilpstošo partiju vienošanās un sākušies pirmie sagatavošanās darbi, lai partiju apvienība pārtaptu par vienotu partiju.

"Tas prasīs laiku, bet gada laikā mēs varētu pārtapt par partiju," prognozē Dombrovskis, pieļaujot iespēju nepieciešamības gadījumā uzņemties partijas vadību. "Tagad vēl ir pāragri spriest par amatu sadali vēl neizveidotā partijā," sacīja premjers.

Kā zināmu "Vienotības" sasniegumu Dombrovskis minēja 10.Saeimas deputātu balsojumu par Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (JL) - par viņu nobalsoja 77 no 98 klātesošajiem deputātiem.

Komentējot ministru izvēli gan 'Vienotībā", gan Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS), Dombrovskis sacīja, ka izvirzīti kompetenti cilvēki.

Viņš nepiekrītot izteikumiem, ka ZZS ministru amatiem būtu virzījusi "otrā ešelona" cilvēkus. "Katra partija virza tos, kas partijai ir," sacīja Dombrovskis.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu