Bārzdiņš vēlas atjaunot uzticību veselības nozarei (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzītais veselības ministra amata kandidāts Liepājas reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Bārzdiņš vēlas atjaunot sabiedrības uzticību veselības aprūpes nozarei.

Bārzdiņš žurnālistiem izteicās, ka gribot, lai viņa kā ministra darbības laikā veselības nozari pārtrauktu saukt par grūtāko un lai šai jomai būtu iespēja kļūt tādai, lai nodokļu maksātājiem nebūtu žēl maksāt nodokļus.

Bārzdiņš atzina, ka iepriekšējos gados iedragāta sabiedrības uzticība medicīnas nozarei, tādēļ viens no viņa uzdevumiem būšot šīs uzticības atjaunošana, iesaistoties dialogā ar visām ieinteresētajām pusēm.

Veselības ministra amata kandidāts atzina, ka lielākie izaicinājumi būšot efektivitātes palielināšana veselības iestādēs, kā arī cilvēkresursu risku novēršana.

Bārzdiņš iepriekš atzina, ka nesen viņš kļuvis par Liepājas partijas biedru. Kā ziņots iepriekš, Liepājas partija pirms 10.Saeimas vēlēšanām noslēdza sadarbības līgumu ar ZZS.

Jau ziņots, ka ZZS piekritusi apvienības "Vienotība" piedāvātajam pārraugāmo nozaru sadalījumam topošajā premjera Valda Dombrovska (JL) valdībā un nosaukusi savus ministru amatu kandidātus.

Ja Valsts prezidents Valdis Zatlers kā premjera amata kandidātu nominēs Dombrovski, apvienoto Vides un reģionālās attīstības ministriju varētu vadīt pašreizējais vides ministrs Raimonds Vējonis, bet Zemkopības ministriju turpinās vadīt Jānis Dūklavs. Satiksmes ministra amatam tiks virzīts līdzšinējais labklājības ministrs Uldis Augulis, izglītības ministra amatam - Rolands Broks, labklājības ministra amatam - Labklājības ministrijas Komunikāciju nodaļas vadītāja Ilona Jurševska, bet veselības ministra amatam - Bārzdiņš.

Savukārt "Vienotībai" būs finanšu, ārlietu, ekonomikas, aizsardzības, kultūras, iekšlietu un tieslietu ministra amats.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu