Premjers iepazīstinās ar topošās valdības deklarāciju (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Iespējamais jaunās valdības vadītājs premjers Valdis Dombrovskis (JL) šodien plkst.18 tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, lai viņu iepazīstinātu ar topošās valdības deklarāciju. Tikai pēc šīs tikšanās tikšot pieņemts galīgais lēmums par to, kurš tiks nominēts par premjera amata kandidātu.

Ministru prezidenta amata kandidātu varētu paziņot 2.novembrī, kad pašreizējai valdībai beigsies pilnvaras, iepriekš sacīja Zatlers.

Kā ziņots, Zatlers pagājušajā nedēļā pēc tikšanās ar Dombrovski pauda pārliecību, ka koalīcijas un valdības veidošana noslēgsies veiksmīgi, kā rezultātā būs apmierināti gan politiķi, gan vēlētāji.

Zatlers uzsvēra, ka Latvijai ir nepieciešama stabila, kompetenta un rīcībspējīga valdība, kas bauda sabiedrības uzticību. Valsts prezidents atzina, ka neesot svarīgi, kuras partijas veido koalīciju, būtiski ir, lai tām būtu atbalsts Saeimā tuvākajā un tālākajā nākotnē pieņemamajiem lēmumiem.

Zatlers norādīja, ka šis neesot bijis vienkāršs mēnesis, kura laikā notika sarunas par valdības veidošanu. Pēc viņa domām, nedaudz pietrūcis vēlētājiem saprotamu partiju konsultāciju, tā vietā bijusi sīva cīņa par amatiem un sarunas caur presi.

Zatlers atzina, ka četru partiju koalīcijas ideja bijusi laba, lai sāktu konsultācijas. Tomēr pietrūcis tiešo sarunu starp partijām un vairāk bijusi sazināšanās ar preses starpniecību. Tāpēc vajadzētu domāt par jaunas politiskās kultūras ieviešanu.

Valsts prezidents uzsvēra, ka koalīcijas partneru piesaistīšana esot viena cilvēka - Dombrovska - kompetence un atbildība. "Uzdevums no manis ir stabila, kompetenta un lemtspējīga valdība," sacīja Zatlers.

Jaunās koalīcijas topošajā valdībā, ko veidos "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), ZZS tiks atvēlētas sešas, bet "Vienotības" pārziņā būs septiņas ministrijas.

Ja Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēs Dombrovski, ZZS jaunajā valdībā iegūs zemkopības, apvienotās vides un reģionālās attīstības, izglītības un zinātnes, labklājības, satiksmes un veselības ministra amatus.

Savukārt "Vienotībai" būs finanšu, ārlietu, ekonomikas, aizsardzības, kultūras, iekšlietu un tieslietu ministra amati.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu