DP pārbaudot Jēkabsona saistību ar čečeniem (58)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Drošības iestādes pārbauda versiju, vai starpnieks iespējamā darījumā starp partiju "Visu Latvijai" (VL)un čečenu pārstāvjiem ir bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Šādas ziņas raidījumam apstiprinājusi iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Jaunais laiks", "Vienotība"), norādot, ka DP gan VL, gan Jēkabsonu, gan čečenu kopienas pārstāvjus aicina uz pārrunām.

Sauvkārt pats Jēkabsons apliecinājis, ka sniedz padomus ne tikai VL, bet arī čečenu kopienas līderim Beslanam Abdulmusļimovam (zināms arī kā Beslans Krūmiņš).

Bijušais Aināra Šlesera (LPP/LC) draugs Ēriks Jēkabsons nav ne VL biedrs, ne reģistrējies kā atbalstītājs. Viņš pirms vēlēšanām pats atnācis uz partiju, lai kā bijušais iekšlietu ministrs piedāvātu savas zināšanas drošības jautājumos. Tā viņš kļuva par partijas konsultantu. Jēkabsons arī strādā kopā ar čečenu līderi Abdulmusļimovu.

Abdulmusļimovs no sarunas ar "Nekā personīga" atteicies, bet uz jautājumiem viņa vietā atbildēja Jēkabsons. Abdulmusļimovs naudu partijai devis neesot, tomēr nenoliedz, ka varētu to darīt. Viņš no sirds atbalstot "Visu Latvijai" un ar noziedzību saistīts vairs neesot.

Otrs čečenu uzņēmēja Abdulmusļimova paziņa VL ir Ogres domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis, kurš kopā ar Jēkabsonu aizraujas ar cīņu sportu. Viņš ir organizējis Abdulmusļimova tikšanos ar partijas līderi Raivi Dzintaru. Vienu reizi īsi tikušies Ogres domē, otrreiz Jēkabpilī. Klāt bijis arī Jēkabsons un daži Latgales uzņēmēji. Runājuši par to, kas kopīgs latviešiem un čečeniem.

Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks par Abdulmusļimova finanšu darījumu pārbaudi nerunā, bet rezultātus sola jau nākamndēļ.

Raidījums arī vēsta, ka Drošības policijā šonedēļ jau nopratināti Abdulmusļimovs, Jēkabsons un VL līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu