Ulmanis saņems deputāta algu un arī eksprezidenta pensiju (35)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apvienības "Par labu Latviju" līderis Guntis Ulmanis paralēli Saeimas deputāta algai saņems arī eksprezidenta pensiju, aģentūrai BNS apliecināja prezidenta Preses dienestā.

Eksprezidenta pensija ir 1500 latu, bet deputāta alga - 986 lati bez kompensācijām, reprezentācijas izdevumiem un atalgojuma par darbu komisijās.

Likums "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" paredz, ka sociālās garantijas, tostarp arī tā dēvēto eksprezidenta pensiju, saņem neatkarīgi no tā, vai bijušajam prezidentam ir citi ienākumi. Pensiju eksprezidents saņem līdz mūža beigām.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar 10.Saeimas vēlēšanu rezultātiem Ulmanis ir ievēlēts jaunajā parlamentā no apvienības "Par labu Latviju". Viņa partijas kolēģi būs Andris Šķēle, Ainārs Šlesers un citas mazāk zināmas personas. Ulmanis bija Latvijas prezidents no 1993. līdz 1999.gadam.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu