Beidzas termiņš priekšvēlēšanu izdevumu iesniegšanai (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien ir pēdējā diena, kad partijām jāiesniedz deklarācijas par visiem priekšvēlēšanu ieņēmumiem un izdevumiem. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) skaidroja, ka tiks pieņemtas arī tās deklarācijas, kuras būs izsūtītas pirmdien jeb 1.novembrī, bet tad ir jābūt apliecinošam zīmogam uz aploksnes.

Saskaņā ar likumu līdz 1.novembrim visām 13 politiskajām partijām un to apvienībām, kas bija iesniegušas savus deputātu kandidātu sarakstus 10.Saeimas vēlēšanām, jāiesniedz KNAB vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācija.

Vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijā partijām jānorāda visi ieņēmumi un izdevumi, kas radušies priekšvēlēšanu periodā no 5.jūnija līdz 2.oktobrim neatkarīgi no datuma, kad izrakstīts darījumu apliecinošs dokuments, saņemts vai veikts maksājums.

KNAB pārbaudīs vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas un sešu mēnešu laikā no dienas, kad beidzies deklarāciju iesniegšanas termiņš, par visās iesniegtajās deklarācijās atklātajiem finansēšanas noteikumu pārkāpumiem informēs sabiedrību.

2010.gada priekšvēlēšanu periodā katrs politiskais spēks drīkstēja izlietot ne vairāk kā 571 211,72 latus jeb 38,32 santīmus uz vēlētāju par reklāmas izvietošanu, pasta pakalpojumu izmantošanu, lai ar to nosūtītu priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus, kā arī par labdarības pasākumu finansēšanu, sponsorēšanu, izmaksājot pabalstus un veicot ziedojumus.

Ja politiskā organizācija neiesniedz vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju līdz likumā noteiktajam termiņam vai šajos dokumentos nav norādītas likumā prasītās ziņas, vai tajos norādītas nepatiesas ziņas, vai netiek pildīti citi noteikumi, partiju sauc pie administratīvās atbildības.

Līdz piektdienai deklarācijas bija iesniegušas četras politiskās organizācijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu