"Vienotība" un ZZS vienojas par valdības deklarāciju (84)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien partiju apvienība "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vienojusies par nākamās valdības deklarāciju, pēc tikšanās ar ZZS žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Dombrovskis norādīja, ka deklarācijā galvenais akcents likts uz ekonomikas problēmu risināšanu, fiskālās disciplīnas jautājumiem un sabiedrības labklājības celšanu. Par valdības deklarāciju ir panākta konceptuāla vienošanās, taču galīgais lēmums par to vēl jāpieņem "Vienotības" un ZZS valdes sēdēs, kas paredzētas pirmdien.

Galvenie deklarācijas stūrakmeņi būs apņēmība turpināt Latvijas ekonomikas stabilizācijas programmu, tostarp kā pamatscenārijs tiks īstenota ar aizdevējiem panāktā vienošanās par nākamā gada budžeta deficītu 6% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet 2012.gadā - 3% no IKP. Tāpat valdības deklarācijā pausta apņēmība turpināt ievērot fiskālo disciplīnu, atjaunot Latvijas ekonomiku un veicināt tās izaugsmi, mazinot administratīvos šķēršļus un piesaistot investīcijas. Paredzēts arī turpināt cīņu ar ēnu ekonomiku.

Savukārt attiecībā uz veselības aprūpi panākta vienošanās pakāpeniski palielināt šai nozarei atvēlēto finansējumu, "ņemot vērā budžeta situāciju", žurnālistiem pavēstīja ZZS vadītājs Raimonds Vējonis. Tieši ZZS piedāvāta Veselības ministrijas vadība.

Deklarācijā arī aprakstīti valsts budžeta veidošanas virzieni, taču konkrēti pasākumi un aprēķini tajā nav iekļauti. Dombrovskis vien norādīja, ka konceptuāla vienošanās panākta par to, ka nākamā gada budžetā viena trešdaļa nepieciešamā konsolidācijas apmēra tiks panākta no nodokļiem, bet atlikusī daļa - samazinot izdevumus.

Uz jautājumu par iespējamām izmaiņām pievienotās vērtības nodokļa jomā Dombrovskis vien noteica, ka šo jautājumu skatīs 2011.gada budžeta veidošanas kontekstā.

Kopumā deklarācijas projektā ietverti 354 punkti, kas pēc šīs dienas sarunām tiks vēl precizēti. Deklarācijas projektu pirmdien paredzēts iesniegt Valsts prezidentam Valdim Zatleram, bet tas vēl jāapstiprina potenciālo koalīcijas partneru valdes sēdēs.

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu