Par ko 1.aprīlī joko lietuvieši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuviešu politiķiem un valsts iestādēm šogad joku dienā izdevies diezgan veiksmīgi samulsināt žurnālistus un likt pasmaidīt lasītājiem.

Visplašāk paspējis izskanēt Eiropas Parlamenta deputāta Rolanda Paksa sniegtais paziņojums, ka iekšlietu ministra amatam viņa vadītā partija «Kārtība un taisnīgums» virza gan Seima deputātu Povilu Ģīli, gan bijušo Gruzijas prezidentu, pašreizējo Ukrainas Odesas apgabala gubernatoru Mihailu Saakašvili.

Pēc tikšanās ar premjeru Aļģirdu Butkeviču Pakss žurnālistiem caurcaurēm nopietnā tonī noliedza, ka Saakašvili izvirzīšana būtu aprīļa joks, bet piebilda, ka Lietuvas premjers tomēr par piemērotāku kandidātu esot atzinis Ģīli.

Lai gan preses pārstāvjiem nācās visai grūti Paksam noticēt, viņi bija spiesti vērsties pie Butkeviča preses pārstāves, kura atzina, ka bijušā Gruzijas līdera kandidatūra tiešām nav nekas vairāk kā joks.

Rūpīgāk papētot medijus, redzams, ka jau pašā rīta agrumā Saakašvili kandidatūru Lietuvas iekšlietu ministra amatam plaši apcerējis izdevums «Respublika.lt». Tā ceturtdien esot apspriesta kuluāros kā izcili piemērota, jo Saakašvili «nav saistīts ne ar vienu Lietuvas politisko partiju un nekad nav bijis iepīts nekādos Lietuvas korupcijas skandālos».

Tikmēr Viļņas pašvaldība paziņojusi, ka tās vadītājs Remigijs Šimašus atsakoties no mēra krēsla. Pats mērs, aktīvs sociālā tīkla «Facebook» lietotājs, savā profilā ievietojis arī foto, kurā redzams pieminētais krēsls ar izšūtu galvaspilsētas ģerboni un īpaši ērtiem roku un galvas balstiem.

Apvest ap stūri medijus centies arī Muitas departaments, vēstot, ka vasaras sezonā nakts stundās nepārbaudīs preces, kas tiek vestas pāri Krievijas Kaļiņingradas apgabala un Baltkrievijas robežām.

Tikmēr Nacionālais zemes dienests ziņojis par superdatoru, kas ne tikai "pats pieņems bezkaislīgus un objektīvus lēmumus», bet arī "patstāvīgi veiks teritoriju pārraudzību".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu