Ķīnas "Christian Dior" atsakās no Šāronas Stounas kā reklāmas sejas video (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Greznumlietu tirgotājs “Christian Dior” no veikalu ķēdes Ķīnā izņem reklāmas plakātus, kuros redzama ASV aktrise, jo Holivudas zvaigzne pieļāva iespēju, ka valstī notikusī zemestrīce ir Pekinas politikas Tibetā “sliktās karmas” sekas.

12. maija zemestrīce Sičuaņas provincē, kurā gāja bojā 68 000 cilvēku, notika tikai dažus mēnešus pēc nemieriem Tibetā, kas izraisīja starptautiskus protestus.

Ķīnas “Christian Dior” izplatītajā paziņojumā sacīts, ka pircēju reakcijas dēļ ir nolemts izņemt reklāmas plakātus ar tajos redzamo Stounu no visiem veikaliem visā Ķīnā. Stouna ir parakstījusi līgumu ar kosmētikas un greznumlietu tirgotājuzņēmumu, kam Ķīnas ekonomiskā situācija nodrošina labu preču noietu. “Dior” aicina pircējus saprast, ka aktrises personiskajiem komentāriem nav nekādas saistības ar uzņēmumu un tas neatbalsta nekādus komentārus, kas var aizvainot pircējus. 29. maijā Stouna atvainojās par saviem izteikumiem, kas tika plaši tiražēti Ķīnas medijos. “Intervijas laikā es izteicos nekorekti. Man ir patiešām skumji, ja esmu aizvainojusi Ķīnas iedzīvotājus. Es atvainojos,” laikraksts “Pekinas Ziņas” citēja Stounas sacīto. "Man nepatīk, kā Ķīna izturas pret tibetiešiem, jo uzskatu, ka nevienam nevajadzētu būt nejaukam pret kādu citu," Stouna paziņojusi intervijā Honkongas televīzijai Kannu filmu festivāla laikā. "Un tad notika zemestrīce un citas nepatikšanas, un es sāku domāt - vai tā ir karma? Vai sliktas lietas ar tevi notiek, ja pats neesi labs?"

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu