«Lielie bērnu slimnīcai» pulcē simtiem atbalstītāju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 20 pirms tam savstarpēji nepazīstamu cilvēku grupa, ap 300 atbalstītāju sociālajā tīklā twitter.com, gandrīz 1000 latu, kā arī bērnu slimnīcai nepieciešamu lietu ziedojumi, vairāku mediju atbalsts, privātfirmu un privātpersonu nesavtīga palīdzība - tādi ir pirmo nedēļu rezultāti iniciatīvai, kas augusta beigās spontāni radās internetā. Tās mērķis ir palīdzēt Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai saviem spēkiem, nevis tikai prasīt un gaidīt valsts atbalstu.

Pašlaik iespējams palīdzēt, gan zvanot pa maksas tālruni 90006681 un ziedojot vienu latu, gan dāvinot slimnīcai nepieciešamas lietas, gan iesaistoties organizatoriskajā procesā - rūpējoties, lai par akciju un iespējām tās ietvaros palīdzēt uzzina iespējami vairāk cilvēku, kā arī piedaloties slimnīcas teritorijas sakopšanas talkā 26.septembrī. Bērnu slimnīcas vajadzību saraksts ir garš - nepieciešams pabeigt Vecāku mājas atjaunošanu, kam trūkst 50 000 latu, vajadzīgs remonts Infekcijas slimību nodaļā, slimo bērnu māmiņām jāsarūpē īpašas gultas, jāpapildina finanšu rezerves fonds ārkārtas gadījumiem, kā arī jāsarūpē dažādas mēbeles. Bet mazie slimnīcas pacienti priecāsies par mantām un rotaļlietām. Pilnu vajadzību sarakstu var apskatīt www.lielie.lv.

26.septembra talkā paredzēts sakopt slimnīcas teritoriju. Piedalīties varēs ikviens, kas vēlas. Sīkāka informācija par talku tiks izsūtīta tuvāko dienu laikā, kā arī ievietota www.lielie.lv.

Šī ir iniciatīva, kas nešķiro medijus, cilvēkus vai organizācijas pēc piederības, valodas vai statusa. «Lielie bērnu slimnīcai» nav sabiedriska organizācija, tas nav mārketinga projekts, un iniciatīvas grupa nav starpnieki ziedojumu vākšanā. Ziedojumu saņēmējs ir Bērnu slimnīcas atbalsta fonds, kas nodrošina caurskatāmu ziedoto līdzekļu un vērtību izlietošanu.

Gunārs Klēģers, «Lielie bērnu slimnīcai»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu