Zooloģiskajā dārzā notiek konkursa "Šķiro pats un māci citus!" noslēgums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiek konkursa "Šķiro pats un māci citus!" noslēgums un cīņa par "Zaļo jostu", informēja konkursa organizatori.

Latvijas skolu jaunieši izrādījuši ļoti lielu aktivitāti biedrības "Latvijas Zaļā josta" konkursā par makulatūras un izlietoto bateriju vākšanu. Tikai dažu mēnešu laikā jaunieši visā Latvijā savākuši 316 797 tonnas makulatūras un 4259,2 kilogramus izlietoto bateriju. Konkursā piedalījās 108 skolas no visas Latvijas.

No plkst. 11 līdz 14 Zooloģiskā dārza teritorijā notiks konkursa "Šķiro pats un māci citus!" noslēguma pasākums. Pasākuma laikā notiks šovs - cīņa par "Zaļo jostu", kurā kopā ar jauniešiem piedalīsies tautā iemīļoti mūziķi.

Pasākumā piedalīsies Liene Šomase, Marta Kukarane, Jenny May un Šons, kas kopā ar Latvijas skolu jauniešiem cīnīsies par iespēju iegūt "Zaļo jostu" kā apliecinājumu zaļai domāšanai un rīcībai ikdienā.

Pasākumā iesaistīsies arī konkursa dalībnieki un uzvarētāji - jaunieši no daudzām Latvijas skolām, kas aktīvi iesaistījās makulatūras un izlietoto bateriju vākšanā. Pašlaik dalību pasākumā pieteikuši jau 1000 skolēnu, pastāstīja Rīgas Zooloģiskā dārza atbalsta biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka. Viņam līdzi būs iguāna - dzīvnieks, kas simbolizē visas tās dzīvās radības, kas ikdienā ļoti cieš no mežu izciršanas un vides piesārņojuma.

Pasākumā būs klāt arī konkursa organizatore - biedrības "Latvijas Zaļā josta" valdes priekšsēdētāja Velga Vilciņa, Vides ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Jirgens, Izglītības satura un eksaminācijas centra Izglītības satura nodrošinājuma daļas speciāliste Velga Kakse.

Konkursu "Šķiro pats un māci citus!" biedrība "Latvijas Zaļā josta" izsludināja 2007.gada oktobrī ar mērķi pievērst jauniešu uzmanību vides jautājumiem, būt saudzīgiem pret dabu un veicināt pārējos sabiedrības locekļus iesaistīties atkritumu šķirošanā, tādā veidā radot izpratni par dabas resursu taupīšanu un vides kvalitātes uzlabošanos.

Sacensības notika trīs aktivitātēs - makulatūras vākšana, izlietoto bateriju vākšana un videoklipa izveidošana par atkritumu šķirošanu.

Konkursu atbalsta AS "BAO", atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi Latvijas reģionos - "Eko cikls", "ZAAO", "ALBA-5", "Brocēnu ceļš", "Dova", "Veronija", "Kurzemes ainava", "Rūpe", "Jēkabpils pakalpojumi", "Voroņins", "Betika DGH", "ECHO", "Papīrfabrika Līgatne", "Vekover", "Krauklītis", "Akvaparks", "Quelle Estland OÜ", SIA "Jānis Roze", Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, Izglītības satura un eksaminācijas centrs, interneta portāls "www.atkritumi.lv", Latvijas Tirgotāju kamera.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu