Latvijas skolu jaunieši savākuši vairāk nekā 300 000 tonnu makulatūras (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas skolu jaunieši izrādījuši ļoti lielu aktivitāti biedrības Latvijas Zaļā josta konkursā par makulatūras un izlietoto bateriju vākšanu. Tikai dažu mēnešu laikā jaunieši visā Latvijā savākuši 316,797 tonnas makulatūras un 4259,20 kg izlietoto bateriju. Konkursā tika pārstāvētas 108 skolas visā Latvijā.

31.maijā plkst. 11 līdz 14 Zooloģiskā dārza teritorijā notiks konkursa „Šķiro pats un māci citus!” noslēguma pasākums. Tā laikā Baložu mājā mediju pārstāvji aicināti uz siltu tēju un kafiju, kā arī būs pieejama informācija par konkursa norisi un uzvarētājiem, iespējamas intervijas ar skolu pārstāvjiem un konkursa organizatoriem.

Pasākuma ietvaros notiks arī šovs - cīņa par Zaļo jostu, kurā kopā ar jauniešiem piedalīsies tautā iemīļoti mūziķi.

Pasākumā piedalīsies: Liene Šomase, Marta Kukarane, Jenny May un Šons, kas kopā ar Latvijas skolu jauniešiem cīnīsies par iespēju iegūt Zaļo jostu kā apliecinājumu zaļai domāšanai un rīcībai ikdienā.

Konkursa dalībnieki un uzvarētāji - jaunieši no daudzām Latvijas skolām, kas aktīvi iesaistījās makulatūras un izlietoto bateriju vākšanā. Pašlaik dalību pasākumā pieteikuši jau 1000 skolēnu.

Ingmāram Līdakam, Rīgas Zooloģiskā dārza atbalsta biedrības priekšsēdētājam, līdzi būs iguāna - dzīvnieks, kas simbolizē visas tās dzīvās radības, kas ikdienā ļoti cieš no mežu izciršanas un vides piesārņojuma.

Konkursu "Šķiro pats un māci citus!" biedrība Latvijas Zaļā josta izsludināja 2007. gada oktobrī ar mērķi pievērst jauniešu uzmanību vides jautājumiem, būt saudzīgiem pret dabu un veicināt pārējos sabiedrības locekļus iesaistīties atkritumu šķirošanā, tādā veidā radot izpratni par dabas resursu taupīšanu un vides kvalitātes uzlabošanos. Sacensība notika trīs aktivitātēs - makulatūras vākšana, izlietoto bateriju vākšana un videoklipa izveidošana par atkritumu šķirošanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu