Jaceņuks: Sarunu ar Krievijas algotņiem nebūs

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas valdība negrasās sākt sarunas ar Krievijas teroristiem, kas okupējuši Donbasu, trešdien pavēstīja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

«Tiešās sarunās ar jūsu algotņiem nepiedalīsimies. Ja vēlaties mieru - pildiet Minskas vienošanos. Miera garantijas nodrošināšana iespējama tikai tādā veidā, kas ir pieņemams visai pasaulei, bet pirmkārt jau Ukrainai - mums nepieciešamas garantijas,» atklājot valdības sēdi, pavēstīja Jaceņuks.

Ukrainas premjerministrs kārtējo reizi uzsvēra, ka nepieciešams, lai Krievijas puse izpilda visus 12 Minskas vienošanās punktus.

«Tā ir vienota Ukrainas prezidenta un valdības pozīcija: vislabākais un efektīvākais sarunu formāts ir Ženēvas formāts. Krievija visiem spēkiem cenšas atkāpties no šāda formāta. Tā mums piedāvā Abhāziju numur divi Ukrainas teritorijā,» piebilda Jaceņuks.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien paziņoja par tieša dialoga nepieciešamību starp Ukrainas valdību un prokrieviskajiem kaujiniekiem Donbasā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu