Osipovu par karoga zaimošanu turpinās tiesāt trešdien

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Krimināllietu pret organizācijas «Dzimtā valoda» līderi Jevgēņiju Osipovu par Latvijas valsts karoga zaimošanu interneta vietnē «Facebook» Kurzemes apgabaltiesa turpinās skatīt 30.martā, TVNET uzzināja tiesā.

Otrdienas tiesas sēdē ir pasludināts pārtraukums līdz 2016.gada 30.martam plkst.10.30 sakarā ar prokurores pieteikto lūgumu par nepieciešamību sagatavoties tiesas debatēm.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa Osipovam par Latvijas valsts karoga zaimošanu interneta vietnē «Facebook» piespriedusi viņam 100 stundu piespiedu darbu

«Man nav pretenziju pret tiesas un tiesneša darbu, taču uzskatu, ka uz tiesu ir izdarīts politisks spiediens, lai lēmums būtu man nelabvēlīgs. Es nekad neesmu uzdrošinājies vērsties pret Latvijas karogu, bet gan pret sarkanbaltsarkano lentīti kā politisku simbolu,» iepriekš sacījis Osipovs.

Viņš arī pauda, ka gadījumā, ja neizdosies panākt sev labvēlīgu tiesas spriedumu Latvijā, viņš vērsīšoties Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Apsūdzētais sociālā tīkla tīmekļa vietnē publicējis Latvijas karogu, kurš lietots dekoratīvos nolūkos un kuram, atbilstoši likumam, ir valsts simbola statuss, pievienojot zaimojošus komentārus krievu valodā. Ar savu rīcību, tekstu ievietojot interneta vietnē, kas ir pieejama tūkstošiem reģistrēto lietotāju, viņš publiski zaimojis valsts karogu kā Latvijas valsts simbolu.

Saskaņā ar Latvijas valsts karoga likumu, lentes Latvijas valsts karoga krāsās un krāsu proporcijās neatkarīgi no to lieluma, materiāla un lietošanas veida ir uzskatāmas par Latvijas valsts karoga lietošanu dekoratīvos nolūkos, līdz ar to bauda tādu pašu tiesisko aizsardzību kā Latvijas valsts karogs, un tām ir valsts simbola statuss.

Osipovs savu vainu karoga zaimošanā neatzina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu