Robots - putekļu uzveicējs (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kastīte ar robotu izrādījās negaidīti maza un viegla. Tās iekšienē ir instrukcija, putekļusūcēja bāze, tālvadības pults un barošanas bloks, kā arī pats putekļusūcējs V-BOT RV14.

Lai novietotu vietā akumulatoru un izvietotu bāzi, nepieciešamas tikai dažas sekundes. Nospiežam lielo pogu, apmēram sekundi robots padomā, bet pēc tam ar jautru rūkoņu ķeras pie darba, amizanti grozot tīrāmās slotiņas. Tiesa, pēc pāris minūtēm dzirdams žēlabains pīkstiens un tīrīšana tiek pārtraukta, bet pati ierīce, mirdzinot sarkanu pogu, piebrauc pie sienas un sastingst.

Šādas uzvedības iemesls bija pavisam vienkāršs - jaunā putekļusūcēja - robota akumulators izrādījās pilnībā tukšs. Atrodot enerģijas barotavu, ierīce skaļi nopīkstējās, atspiedās pret bāzi un sāka dīvaini ņurrāt, atstājot laiku jaunajam saimniekam iepazīties ar lietošanas instrukciju. Bāzē atrodams arī pulkstenis, ar kura palīdzību var iestatīt tīrīšanas programmu un laiku uz tuvākajām desmit dienām. Ērti ir tas, ka robots visu paveiks bez cilvēka klātbūtnes, piemēram, iestatot nepieciešamās programmas, tas viens pats tīrīs dzīvokli pat tad, ja atradīsieties ārpus tā. Vienīgais, kam būs jāseko, - regulārai netīrumu tvertnes iztukšošanai, pretējā gadījumā putekļusūcējs atteiksies darboties. Programmas nodrošina četru veidu kustības, turklāt pēc tīrīšanas pabeigšanas tas pats atgriežas bāzē. Pateicoties kompaktajiem izmēriem, tas tīrīšanas laikā spēja iekļūt visur, pat zem gultas.

Pašu tīrīšanu ierīce paveica ļoti labi, katrā ziņā ir skaidrs, ka robots noteikti ietaupīs to laiku, kas jāpavada, tīrot māju. Pozitīva īpašība ir tā, ka putekļu sūcējā ir elektrostatiskais papīrs, kas ļoti veiksmīgi pievelk putekļus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu