Finansējuma samazinājums apdraud LTV un LR pastāvēšanu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamā gada budžetā plānotais dotāciju samazinājums Latvijas Televīzijai (LTV) un Latvijas Radio (LR) var izbeigt sabiedrisko mediju darbību, šodien laikrakstam "Diena" pauduši sabiedrisko mediju pārstāvji.

Valsts dotācija LR un LTV šogad ir 13.5 miljoni latu. Savukārt nākamgad plānotā summa ir gandrīz divreiz mazāka - 6.79 miljoni latu.

Kā pauda Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) preses sekretāre Līga Krapāne, sabiedriskajiem medijiem nav cerību, ka to bāzes budžeti varētu pieaugt. Neesot pat izslēgts, ka tie vēl samazināsies, gluži tāpat kā samazinās finansējums arī citām valsts finansētām institūcijām.

LTV un LR pārstāvji laikrakstam pauduši uzskatu, ka plānotais finansējuma samazinājums var nākamgad izbeigt to darbību. Piemēram, LR ar 2.14 miljonu latu dotāciju var uzturēt vienu kanālu, bet arī tam līdzekļu pietiktu tikai līdz nākamā gada 28.oktobrim, norāda ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu