ASV: Kubā jau notiek varas nomaiņa (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kubā jau sākusies pāreja no Fidela Kastro gandrīz piecus gadu desmitus ilgušās valdīšanas, trešdien paziņoja ASV amatpersona.

"Acīmredzami notiek varas pāreja no Fidela Kastro viņa brālim," sacīja ASV Valsts departamenta Preses pārstāvis Šons Makormaks. "Mēs, protams, negribam redzēt varas pāreju no viena diktatora otram. Mēs domājam, ka Kubas tauta ir pelnījusi kaut ko labāku. Daudzas valstis pasaulē uzskata tāpat, tāpēc mēs strādājam ar citām valstīm, lai nodrošinātu, ka nenotiek šāda varas pāreja."

Makormaka paziņojums izskanēja dienu pēc tam, kad Kubas televīzija pirmo reizi desmit mēnešu laikā demonstrēja interviju ar Kastro, kurā viņš izskatījās možs un veselīgs.

Intervijā Kastro izskatās atlabis pēc veiktajām operācijām, tomēr viņš nedeva nekādus mājienus, vai grasās atkal pārņemt valsts vadības grožus, kurus nodevis savam brālim Raulam.

Kubas līderis, kuram augustā paliks 81 gads, nav sabiedrībā rādījies kopš pagājušā gada 26.jūlija, kad viņam tika veikta operācija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu