Siguldā notiks 19.Latvijas riteņbraucēju vienības velobrauciens (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Siguldā šodien notiks 19.Latvijas riteņbraucēju vienības velobrauciens, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Bille.

Speciālais velosipēdistu vilciens Rīga-Sigulda tiks padots Rīgas Centrālajā pasažieru stacijā uz 11.ceļa plkst.9.40 un aties plkst.10.04. Savukārt atpakaļceļā vilciens Sigulda-Rīga aties plkst.17.

Pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un tautas kopības sajūtu, tieši tāpēc dalībnieki tiek aicināti piedalīties un veicināt vienotību, nevis sacensties. Pirmais vienības brauciens Latvijā notika 1936.gadā, un tā protektors bija toreizējais Valsts prezidents Kārlis Ulmanis.

Vienotības velobraucienā piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Viņš plkst.12.30 teiks uzrunu velobrauciena dalībniekiem, bet plkst.12.40 pats dosies distancē. Pie velobrauciena starta plkst.12.10 plānota arī valsts pirmās personas saruna ar masu mediju pārstāvjiem, informēja Prezidenta preses dienestā.

Gan Valsts prezidents, gan eksprezidents Guntis Ulmanis apņēmušies veikt 37,5 kilometrus garo tautas klases distanci, iepriekš informēja pasākuma organizatoru pārstāve Evita Bille.

Dalībai velobraucienā pieteikušies kopumā vairāk nekā 2500 dalībnieki. Dalībnieku vidū būs arī pasaules čempions riteņbraukšanā Romāns Vainšteins, grupas "Cosmos" dalībnieki un telekompānijas LNT komanda. Vienības braucienam pieteikta arī VAS "Latvijas Dzelzceļš" komanda, kurā pieteikti 50 dalībnieki.

19.Latvijas riteņbraucēju vienības brauciena organizators un mārketinga komunikācijas aģentūras "Alpha Baltic" valdes priekšsēdētājs Lauris Špillers uzskata, ka vienības brauciens ar tā senajām tradīcijām ir ļoti pozitīvs pasākums, kas pulcē dzīvespriecīgos un aktīvos Latvijas iedzīvotājus.

Pagājušajā gadā Vienības braucienā piedalījās 2217 dalībnieki. Ik gadu dalībnieku skaits pieaug, taču nepārspēts palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6226 dalībnieki un ceturtais vienības brauciens bija valsts mēroga svētki, stāstīja Bille.

Šogad vienības velobraucienam ir izveidotas trīs distances - "Sporta šosejas brauciens", kas ir 90 kilometrus garš, "Kalnu divriteņu brauciens", kas ir 40 kilometrus garš, un "Tautas brauciens", kura maršruts ir 37,5 kilometrus garš.

Pasākuma noslēgumā ar speciāliem kausiem tiks apbalvots visvairāk pārstāvētais darba kolektīvs, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība, kā arī kuplākā ģimene, tādējādi izceļot vienotības ideju.

Braucienam iespējams pieteikties visos "Veloservisa" veikalos, Siguldas Tūrisma informācijas centrā, Kuldīgas Tūrisma informācijas centrā, Valmierā un Cēsīs veloveikalā "Eži", Tukuma ledus hallē, Ērgļos viesnīcā "Ērgļi". Tāpat dalībnieki var reģistrēties un iegūt papildus informāciju par distancēm, pieteikšanos un noteikumiem interneta mājaslapā "www.velo.lv". Dalībnieku reģistrācija vienības velobraucienam turpināsies līdz 3.septembrim.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu