Zibakcijā Latviju dzimšanas dienā sveiks Morzes kodā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst. 11.30 Rīgas Pļavnieku ģimnāzijā, Andreja Saharova ielā 35, notiks speciāla zibakcija «Apsveikums Latvijai», kuras laikā plānots apsveikt Latviju dzimšanas dienā, izmantojot Morzes ābeci, informēja «Elektronisko sakaru» komunikācijas speciāliste Laura Dabare.

Zibakcijas laikā plānots arī sasniegt rekordu ar vislielāko dalībnieku skaitu, kuri vienlaicīgi izmanto Morzes ābeci.

Par projekta vēstnešiem kļuvuši Elīna Šimkus un Vestards Šimkus, kas katru Morzes signālu pārvērtuši klavieru skaņās.

Zibakcijas speciālā aplikācijā «www.apsveikumslatvijai.lv» ikvienam būs jāatšifrē Valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikums, ko viņš izvēlējies no vairāk nekā 400 Latvijas skolēnu iesūtītajiem novēlējumiem valstij.

«Apsveikums Latvijai» ir unikāls projekts pasaules mērogā, jo apsveikuma sūtīšana Latvijai dzimšanas dienā notiek, izmantojot Morzes ābeci. Projekts ir veidots kā spēle, kurā ir jāatpazīst Morzes alfabēts un jāatšifrē apsveikumi.

«Elektroniskie sakari» pārvalda radiofrekvenču spektru, plāno tā tehnisko izmantošanu un nosaka radiofrekvences piešķīrumus radioiekārtu darbībai, sniedz elektromagnētiskās saderības un numerācijas nodrošināšanas pakalpojumus, veic darbības radiotraucējumu novēršanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu