McLaren sāk testēt mazāk jaudīgo un lētāko modeli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McLaren Automotive

F-1 komanda McLaren, kas nu jau ir kļuvusi par pilnvērtīgu autoražotāju, turpina izvērst savu piedāvājumu.

Vēl nesen britu kompānija pavēstīja, ka sāk jaunas bāzes modeļu sērijas izstrādi. Acīmredzot McLaren saprot, ka supermašīnu piedāvājums ar tādiem spēkratiem kā 12C, 650S un P1 ir pietiekams, tādēļ nepieciešams nosegt arī pieprasījumu pēc mazāk jaudīgiem ielas sporta automobiļiem.

Tieši šim nolūkam McLaren šobrīd izstrādā modeli P13, kas perspektīvā kļūs par tiešu Audi R8 un Porsche 911 GT3 sāncensi. Jāpiezīmē, ka P13 ir tikai jaunās modeļu saimes pagaidu nosaukums; vēlāk to oficiāli paredzēts kristīt par Sport Series un tajā iekļaut kupeju un rodsteru, un, iespējams, arī lielāka izmēra Gran Turismo modeli.

Nekādas konkrētas informācijas par topošajiem auto no McLaren nav. Ir tikai vispārējs mediju vidē valdošs pieņēmums, ka Sport Series vajadzībām tiek gatavota kompānijas izstrādātā un visos līdzšinējos modeļos lietotā 3,8 litru V8 twin-turbo motora versija ar apmēram 450 zirgspēkiem, un viens foto, kurā topošais P13 jeb Sport Series pirmais prototips redzams testos. Auto gan ir nedaudz maskēts, taču tāpat var labi saskatīt, ka dizainā mazjaudīgākajiem un attiecīgi arī lētākajiem McLaren modeļiem būs daudz kopīga ar hipermašīnu P1.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu