Neiecietība pret seksuālajām minoritātēm dara sabiedrību nedrošu un bīstamu (43)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neiecietība pret seksuālajām minoritātēm padara sabiedrību nedrošu un bīstamu, šodien lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" rīkotajā preses konferencē sacīja pētījuma "Iecietība pret seksuālajām minoritātēm: dimensijas un "temperatūra"" autors Viktors Makarovs.

Kā ziņots, pētījumā secināts, ka Latvijas iedzīvotāju vidū ir izplatīti aizspriedumi pret homoseksuāliem cilvēkiem, turklāt aptuveni ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi uz aktīvu politisku rīcību, lai ierobežotu homoseksualitāti.

Makarovs norādīja, ka Latvijas sabiedrībā attiecībā uz homoseksuālismu valda neizpratne, zināšanu trūkums un aizspriedumi, kas nu jau prasa konkrētu rīcību, lai šo problēmu mazinātu.

Runājot par homoseksuālismu no medicīniskā viedokļa, tiek norādīts, ka Pasaules Veselības organizācija ir atzinusi, ka tā nav slimība. Bieži vien seksuālajām minoritātēm piedēvē arī tieksmi uz pedofiliju, taču, kā norādīja "Mozaīkas" pārstāvji, tas ir uzskatāms par nepamatotu apvainojumu.

Kā preses konferencē norādīja seksuālo minoritāšu rīkoto Draudzības dienu atbalstītāja un biedrības "Emergo" prezidente Elita Drāke, problēma ir sabiedrībā, nevis seksuālajās minoritātēs, jo sabiedrība ir tā, kas nespēj pieņemt atšķirīgo un dažādo.

"Neviens jau nelielās ar savu seksualitāti, viņi [seksuālās minoritātes] grib vienkārši pastāvēt un dzīvot mums līdzās. Runa ir par mieru un draudzību," sacīja biedrības prezidente.

"Ja cilvēki nespēj pieņemt tos, kas ir savādāki, tas liecina par lielu morāles trūkumu sabiedrībā," sacīja Drāke.

"Mozaīkas" valdes locekle Linda Freimane klātesošos informēja arī par turpmākajiem Draudzības dienu pasākumiem.

Šodien plkst. 15 sabiedriskās politikas portāls "politika.lv" un "Mozaīka" rīkos diskusiju "Ko sola partijas", kurā tiks runāts par partiju attieksmi pret homofobiju, homoseksuālu cilvēku diskriminācijas jautājumu un viendzimuma partnerattiecību oficiālu atzīšanu.

Plkst. 19 tiks atklātas Filmu dienas, kurās tiks izrādītas filmas, kas guvušas plašu atzinību starptautiskos filmu festivālos, taču Latvijā nav izrādītas uz lielajiem ekrāniem. Bez pilnmetrāžas mākslas filmām tiks piedāvātas arī dokumentālas filmas un īsfilmu programma, kurā būs vērojamas īsfilmas no Baltkrievijas, Norvēģijas, Vācijas un Zviedrijas.

Sestdien, 22. jūlijā, plkst. 12 notiks seminārs par veselīgu seksualitāti. To vadīs psiholoģe Jolanta Cihanoviča. Plkst. 13 notiks seminārs "Diskriminācija darbavietā uz seksuālās orientācijas pamata".

Tāpat arī Freimane izteica cerību, ka rīt, 21.jūlijā, tiesas lēmums būs labvēlīgs seksuālajām minoritātēm un gājiens sestdien 22.jūlijā tomēr varēs notikt.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu