Ķīniešu MG nāks no Amerikas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīniešu kompānija "Nanjing", kurai nu jau gadu pieder "MG Rover", plāno 2008.gadā tirgū laist pilnīgi jaunu MG TF kupeju. Kā ziņo "Detroit News", auto tiks ražots Oklahomā, Amerkā.

Britu automobiļu kultūras piekritējus gaida grūts pārbaudījums: vai MG TF joprojām varēs uzskatīt par sportisku britu auto, ja ķīniešu vadībā tas tiks ražots ASV? Un tā notiks, ja "Nanjing Automotive" plāni realizēsies dzīvē un tas kļūs par pirmo ķīniešu uzņēmumu, kas sācis ražošanu Amerikā.

"Nanjing" bankrotējušo "MG Rover" par aptuveni diviem miljardiem eiro iegādājās pagājušā gada jūlijā, taču līdz šim nebija īsti skaidrs, ko ķīnieši gatavojas darīt ar iegūtajām iekārtām un automobiļu ražošanas tiesībām. Tagad tas ir kļuvis zināms: britu kompānijas atdzimšanas pirmais solis būs sportiskās kupejas MG TF jauna versija. Automobilis tiks ražots rūpnīcā Oklahomā un pārdošanā nonāks jau 2008.gadā. MG TF galvenie konkurenti būs sportiskas dabas auto cenu kategorijā no 20 000 līdz 25 000 ASV dolāriem. Papildus šim modelim "Nanjing" plāno izlaist arī MG TF vaļējo versiju (tās ražošana notiks kādreizējā "Rover" rūpnīcā Longbridžā), kā arī trīs sedanus, kuri tiks ražoti Ķīnā vietējā tirgus vajadzībām. Sākot MG TF ražošanu, "Nanjing" būs pirmā no ķīniešu auto būves kompānijām, kas ieies iekārojamajā tirgū. "Nanjing" galvenā mītne atradīsies turpat Oklahomā un no šejienes tiks organizēta arī Eiropas tirgus iekarošana. Amerikas struktūrvienības vadītājs būs Djūks Heils (Duke T. Hale), kurš savā laikā sadarbojies ar tādām kompānijām kā "Mazda", "Isuzu" un "Lotus".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu