Spriež par Alūksnes novada ģerboņa izveidi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Alūksnes novada pašvaldība uzsākusi darbu pie sava ģerboņa izstrādes. Lai gan šobrīd novadā ir divi ģerboņi – Alūksnes pilsētas un Ilzenes pagasta – novadam nepieciešams pašam savs, kas nedrīkst būt identisks ar esošajiem.

Iepazīstinot ar ģerboņa izstrādes noteikumiem Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas locekļus, Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka norādīja, ka pastāv dažādi ģerboņa izstrādes varianti. Viens variants ir izmantot par pamatu kādu no esošajiem, izmainot vai nu tā krāsas, ģerboņa figūras vai arī pieliekot klāt kādu jaunu detaļu. Otrs variants ir apvienot jau esošos ģerboņus, radot pilnīgi jaunu simbolu. Tāpat pastāv izvēles iespējas, kā ģerboņa izstrāde notiks: tas var būt pasūtījums vienam noteiktam māksliniekam vai arī kā pašvaldības rīkots konkurss, kas ļautu ikvienam interesentam sniegt savu redzējumu par novada ģerboni.

Kultūras un sporta nodaļas kultūras darba speciāliste Iveta Kovtuņenko rosināja par pamatu izvēlēties pilsētas ģerboni. Viņasprāt, ģerbonim jākalpo ne tikai par pašvaldības simbolu, bet tam nepieciešama arī zināma atpazīstamība. Uz to Juridiskās nodaļas vadītāja Aiva Egle iebilda, ka konkursa gadījumā šis nosacījums nav obligāts, jo galu galā žūrija varēs izvēlēties labāko no visiem iesniegtajiem darbiem. Par labu šādai iespējai lēma arī komiteja, nosakot uzsākt darbu pie konkursa nolikuma izveides. Savukārt Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte vērsa uzmanība uz to, ka ģerboņa izstrādi nedrīkst sasteigt, jo tas nav domāts vienam gadam, bet gan krietni ilgākam laikam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu