Ar dzelteno kaiti saslimuši jau 29 "Stella Pub" apmeklētāji /papildināts/ (120)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīrushepatīts A jeb tā dēvētā dzeltenā kaite turpina savu karagājienu Rīgā. Strauji pieaudzis saslimušo cilvēku skaits, kuri pēdējā mēneša laikā strādājuši vai ēduši restorānā "Stella Pub". Šobrīd jau ir pieteikušies 29 inficētie. Trīs no tiem jau izveseļojušies un palaisti mājās. Daži no slimniekiem apsverot iespēju pieprasīt kompensācijas.

Pēc izskanējušās informācijas, ka vairāki restorāna "Stella Pub" apmeklētāji inficējušies ar vīrushepatītu, pie SVA speciālistiem griezušies vairāki cilvēki ar aizdomām par inficēšanās gadījumiem. SVA speciālisti apstiprinājuši cilvēku aizdomas. Un patlaban konstatēts, ka ar vīrushepatītu inficējušies jau 29 restorāna "Stella Pub" apmeklētāji.

Jau ziņots, ka SVA iepriekš sāka epidemioloģisko izmeklēšanu saistībā ar septiņiem saslimšanas gadījumiem ar vīrushepatītu.

SVA aicina visus iedzīvotājus, kas pēdējā mēneša laikā apmeklēja restorānu un kuriem parādījušās akūta hepatīta pazīmes - nogurums, apetītes zudums, slikta dūša, ķermeņa temperatūras paaugstināšanās, sāpes labajā paribē, tumšs urīns, acu baltumu un ādas dzelte -, vērsties pie sava ģimenes ārsta un sazināties ar SVA Rīgas filiāles epidemiologu.

Kā liecina PVD rīcībā esošā informācija, viens no saslimušajiem ir "Stella Pub" pavārs, kurš restorānā, pašam to nezinot, strādājis, jau esot slims. Tā kā uzņēmumā netika ievērotas higiēnas prasības, proti, darbā atradās ar vīrushepatītu slims cilvēks, kurš, iespējams, nepietiekami ievēroja personīgo higiēnu, uzņēmumā nebija dezinfekcijas līdzekļu, lai nodrošinātu dezinfekcijas procedūras, kā arī personālam nebija atbilstoša darba apģērbs, ar šo slimību inficēti arī "Stella Pub" apmeklētāji.

Neilgi pirms PVD paziņojuma restorāna "Stella Pub" galvenais menedžeris Andis Brucis atzina, ka uzņēmuma pārstāvji par notikušo ir šokēti. Drošības dēļ restorāns nekavējoties ticis slēgts un tika veiktas visas nepieciešamās pārbaudes, ko lūdza izdarīt PVD. Brucis apgalvoja, ka PVD speciālisti pēc veiktajām pārbaudēm restorānā nav atklājuši antisanitārus apstākļus, tāpat arī produktos speciālisti neatrada nekā aizdomīga, kas varēja izraisīt vīrushepatītu.

Neoficiāla informācija liecina, ka saslimušie ir ne tikai "Stella Pub" klienti, bet arī citu Vecrīgas sabiedrisko ēstuvju apmeklētāji.

Pārtikas un veterinārais dienests pagaidām nav "Stella Pub" atļāvis atsākt darbu, TVNET informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Stella Pub", kas atrodas Rīgā, Šķūņu ielā 19, darbu varēs atsākt tikai tad, kad laboratorisko izmeklējumu rezultāti apliecinās, ka uzņēmumā veiktā dezinfekcija ir bijusi pietiekama, un kad visi uzņēmuma darbinieki varēs uzrādīt ārsta izziņas, ka ir veseli.

Kā jau vakar informējām, Pārtikas un veterinārais dienests otrdienas vakarā apturēja sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma "Stella Pub" darbību, jo tur konstatēti higiēnas prasību pārkāpumi, kuru rezultātā vairāki šīs iestādes apmeklētāji ir saslimuši ar vīrushepatītu.

Pārtikas un veterinārais dienests uzsver, ka pārbaudes brīdī "Stella Pub" nebija dezinfekcijas līdzekļu, lai ikdienā nodrošinātu dezinfekcijas procedūras! Šis apstāklis un personīgās higiēnas neievērošana ir galvenie iemesli, kādēļ vīrushepatīts netraucēti varēja izplatīties no inficētajiem "Stella Pub" darbiniekiem uz "Stella Pub" apmeklētājiem.

Vakar Pārtikas un veterinārā dienesta inspektors uzņēmumā noņēma nomazgājuma paraugus un nosūtīja laboratoriskajai izmeklēšanai, lai pārliecinātos, vai uzņēmumā veiktā dezinfekcija ir bijusi pietiekama un nav nepieciešams veikt papildu drošības pasākumus.

Kad tiks saņemti laboratorisko izmeklējumu rezultāti, Pārtikas un veterinārais dienests lems par uzņēmuma darbības atjaunošanu un to, kā uzņēmumu sodīt par konstatētajiem pārkāpumiem.

Tāpat visiem darbiniekiem, kas pēc uzņēmuma atvēršanas turpinās darbu "Stella Pub" Šķūņu ielā 19, būs jāuzrāda ārsta izziņa, kas apliecina, ka darbinieks ir vesels.

Komentāri (120)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu