Zemi griesti ierobežo tavu domāšanu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar gluži zinātniskām, matemātiskām un analītiskām metodēm zinātniekiem ir izdevies pierādīt, ka telpas griestu augstums iespaido cilvēku domāšanu.

Nesenais pētījums, ko veikusi Minesotas universitāte (ASV), pierāda, ka augsti griesti iedrošina ofisa darbiniekus domāt brīvāk un abstraktāk.

"Kad cilvēki atrodas istabā ar augstiem griestiem, viņi sliecas domāt brīvāk. Telpās ar zemiem griestiem cilvēki domās racionālāk un piezemētāk," interneta žurnālam LiveScience.com pastāstīja pētījuma autors Džons Meiers.

Tas tomēr nenozīmē - ja dzīvojat vai strādājat ēkā ar zemiem griestiem, jūsu darba spējas un intelektuālais potenciāls ir ierobežoti. Kā skaidro pētnieks Džons Maiers, gan telpām ar zemiem, gan augstiem griestiem ir savas priekšrocības un savi trūkumi.

Lai pierādītu šo teoriju, zinātnieki veica pētījumus ar vairākiem brīvprātīgajiem, kuriem bija jāveic dažādi uzdevumi telpās ar 3 un 2,4 metrus augstiem griestiem. Vēlāk izrādījās, ka plašas telpas cilvēka smadzenēs aktivizē brīvības izjūtu, ļauj domāt brīvāk, avantūristiskāk un reizēm pat mudina būt izklaidīgam. Tas nebūtu ieteicams tad, ja strādājat darbu, kur nepieciešama dzelžaina, matemātiska precizitāte un vērība. Šajā gadījumā labākas tomēr būs telpas ar zemiem griestiem.

Tātad - ja esat menedžeris vai darbojaties radošajā sfērā kā mākslinieks, jums noteikti būtu jāizvēlas plašākas telpas ar augstākiem griestiem - tā sakot, lai nekas nespēj apturēt jūsu domu lidojumu. Ja turpretim esat tehniķis, bankas darbinieks vai pildāt kādu citu racionālu, matemātiska rakstura uzdevumu, jums labāk atrasties telpās ar zemākiem griestiem, kas jums palīdzēs labāk koncentrēties veicamajam uzdevumam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu