Pusdienas ārpus virtuves. TOP 10

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vasaras tuvošanās, saule un izbraukumi pie dabas draugu lokā – kas gan brīvam brīdim var būt labāks? Tikai un vienīgi tie paši izbraukumi, kas apvienoti ar gaļas, desu, zivju, dārzeņu un visādu citādu garšīgu lietu grilēšanu. Mēs pārliecinājāmies, ka veikalos (gan parastajos, gan internetā atrodamajos) grilu klāsts ir neiedomājami plašs, un cilvēks var krietni apjukt. Tāpēc kopā ar televīzijas pavāršova Sirmā ēdienkaratē meistaru pavāru Mārtiņu Sirmo Mēs cenšamies tikt skaidrībā, kurš tad galu galā ir tas labākais grils.

1. Dārza grils. Nav nekāds lētais prieks, bet patiesi uzskatāms par labāko, jo grilēšana notiek uz dzīvas uguns, turklāt grils neizjuks, nesarūsēs un nenolietosies vismaz pusmūžu. Tam ir laba vilkme, viegli kopjams.

2. Masīvs gāzes grils. Mīnuss – kurināms ar gāzi. Malka tomēr ir labāka, arī baloni būs jāmaina. Taču tas tev ļaus izskatīties kā īstam spečukam un grilēšanas profesionālim. Labi, ka grila vāks dod sautēšanas iespēju.

3. Skursteņslauķu laime, vai ne?

No pirmā acu skatiena šķiet tiešām labs, bet bažas rada plastmasaa rati, kas drīz var nobeigties, un dēlis, kas būs apkvēpis. Labi, ka vāks dod sautēšanas iespēju, un ir arī termometrs.

4. Mazs un ņiprs čugunnieks. Čuguns ilgi saglabā siltumu un ilgi sakarst. Materiāls ir gandrīz labākais. Kurināms ar malku – ļoti labi. Slikti, ka nav vāka un grils ir baigi maziņš – ja sabrauc vairāk draugu, ilgi vajadzēs ņemties.

5. Grila galds. Galds, kurā iemontēts gāzes balons. Tagad jau mobilajos arī ir fotokameras, mūzikas aprāti, video, internets... It kā tas nav nekas slikts, tiesa – visas tās lietas nevar būt izcili funkcionālas. Galds būs apkvēpis, karsts, visi uz tā uzliktie zaļumi vienkārši novītīs

6. Mākslinieku meistardarbs. Pirmkārt, mākslinieki ir jāatbalsta. Otrkārt, standarta grila kaste ir laba un pārbaudīta vērtība. Jāskatās vien, lai mākslinieki padomā arī par funkcionālo pusi un neizmanto pārāk ātri izdegošus metālus.

7. Plastmasas grils. Tas ir viegli pārvietojams un izskatās ultramoderns. Labi iederas automašīnas bagāžniekā līdzās golfa nūjām – īsts estētu grils. Tiesa, jārēķinās, ka mazais gāzes balons bieži jāmaina un šis aparāts nav viegli kopjams.

8. Grila kaste uz kājām ar riteņiem. Viss ir labi, tikai šim grilam ir mazas restes, bet tās mēdz ātri izdegt. Jāatzīst, šis nav pats funkcionālākais variants, bet no lētā gala piedāvājuma – pieņemams grils.

9. Elektriskais grils. Vari grilēt gan virtuvē, gan dārzā. Tiesa, diez vai ar šādu grilu izdosies sasniegt grilēšanas un dabā gatavotā ēdiena sajūtu.

10. Vienreizlietojamais grils. Ja mēs visi izmestu no galvas kāri izmantot vienreizlietojamās lietas, globālā sasilšana būtu mazāka, Getliņi būtu tukšāki un ziema būtu ziema. To der atcerēties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu