Dubulto sodus par kāpu un jūrmalas izbraukāšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājā dubultoti sodi par kāpu un jūrmalas izbraukāšanu ar auto, aģentūra LETA uzzināja Liepājas domes sēdē. Līdz šim pārkāpēji tika sodīti pēc Liepājas administratīvās atbildības noteikumiem un maksimālais sods bija Ls 50, turpmāk pārkāpējus sodīs pēc Latvijas Administratīvā kodeksa un pirmreizējais sods būs no 20 līdz 50 latiem, bet par atkārtotu pārkāpumu gada laikā no 50 līdz 100 latiem.

Kā sacīja Liepājas Pašvaldības policijas preses sekretāre Ineta Mikute, pērn par kāpu un jūrmalas izbraukāšanu un stāvēšanu piekrastes zonā policija sodījusi 233 pārkāpējus.

Liepājas domes deputāti pieņēmuši lēmumu pilnvarot Liepājas Pašvaldības policiju kontrolēt mehānisko transportlīdzekļu pārvietošanās noteikumu, tostarp apstāšanās un stāvēšanas noteikumu ievērošanu Baltijas jūras piekrastes krasta kāpu aizsargjoslā, pludmalē vai īpaši aizsargājamās dabas teritorijās.

Līdz šim pašvaldības policijai jau bija iespējas kontrolēt un sodīt autovadītājus vai automašīnu īpašniekus, kuri neievēro apstāšanās un stāvēšanas noteikumus Baltijas jūras piekrastes krasta kāpu aizsargjoslā, pludmalē vai īpaši aizsargājamā dabas teritorijās. Taču sodu policija varēja piespriest tikai tajā gadījumā, ja autovadītājs vai automašīnas īpašnieks tika notverts pārkāpuma vietā.

Pašvaldības policijai būs plašākas iespējas kontrolēt un sodīt autovadītājus vai automašīnu īpašniekus. Sodīt varēs arī tajos gadījumos, kad vadītāja vai īpašnieka nebūs klāt. Ja pašvaldības policija konstatēs, ka automašīna ir novietota neatļautā piekrastes zonā, tiks izrakstīta soda kvīts un tā reģistrēta vienotajā transporta līdzekļu un vadītāju valsts nozīmes reģistrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu