Apakšveļas burvība

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zeķu prievītes kulminācija ir brīdī, kad tā tiek atraisīta, nevis sasieta. Tā rakstīja vecā ragana, dāņu rakstniece Kārena Bliksena, kura savām varonēm un arī pati savai dzīvei prata piešķirt to sievietes velnišķīguma, elegances un noslēpuma auru, kāds piemīt smalkai apakšveļai.

Apakšveļa pieder pie tām lietām, par kurām var runāt katras sabiedrības kultūras kontekstā — ja pavērojam mūsu tautas tērpus, tad latviešu sievietēm bikses nav raksturīgs apģērba gabals, savukārt zem slavenajiem skotu bruncīšiem vēl šobaltdien netiek nekas vilkts. Sieviete, demonstrējot, ka nenēsā apakšveļu, apzināti izpauž savu seksuālo brīvību, tas ir kā izaicinājums caur dabiskumu...

Jutekliska, maiga, seksīga un gaisīga. Skaista veļa — katras sievietes vēlme un katra vīrieša sapnis. Ažūra elementi, kas savstarpēji vijas ar jūgendstila mežģīņu rakstiem un rokoko smalkajiem ziedu motīviem, persiku dzeltenais un krēma brulē krāsa, rozā, debesu zilais un piena baltais! Skaisti, mazliet bērnišķīgi, koķeti un galvenais — seksīgi!!!

16. gadsimtā sieviešu modē ienāca korsetes, kuru mērķis — pacelt krūtis. 19. gadsimta beigās modes dizaineri sāka variēt ar ierasto korsetes modeli, mēģinot to sadalīt divās daļās — tādu kā zeķturi ķermeņa apakšdaļā un ko līdzīgu krūšturim ķermeņa augšdaļas saturēšanai.

*

Mūsdienu korsetes ir veidotas no lokana materiāla, taču 19. gadsimtā to veidošanā bieži izmantoja pat tēraudu. Ar korsetes palīdzību agrāk sieviešu vidukļa apkārtmērs tika samazināts pat par 15 centimetriem!

*

Korsete noder cilvēkiem, kam ir problēmas ar muguru vai ir smagi ievainojumi — tās imobilizē ķermeņa kustības. Endijs Vorhols tika sašauts 1968. gadā, un pēc tam bija spiests valkāt korseti visu atlikušo dzīvi.

*20. gadsimta 30. gados sākās krūšturu uzvaras gājiens, kas šobrīd jau padarījis krūšturu ražošanas industriju neskaitāmu miljardu vērtu. Tajā laikā korsete vispār izgāja no modes. Krūšturis mūsdienās kļuvis par stilīgu, seksīgu aksesuāru — nereti sievietes izvēlas topiņus, lai atklātu skaista krūštura rišiņas.

*

"Jautrā atraitne" — šobrīd ļoti populāra korsete ar lencītēm, samazinātām bļodiņām, pirmoreiz izgatavota 1952. gadā pēc filmas "Jautrā atraitne" pirmizrādes.

*

Sākotnēji apakšveļai bija vien funkcionāla nozīme, taču 1940. gadā Holivudā tika atvērts pirmais apakšveļas veikals, kura piedāvātā produkcija bija ne tikai ērta, bet moderna un seksīga.

***

Holivudā apakšveļu nevalkā

AIZSĀKUMS. Aktrise Šārona Stouna slavenajā filmā "Pamatinstinkts". Šis kadrs, kur aktrise pārliek kāju pār kāju, nodemonstrējot, ka viņai nav apakšveļas, ir otrs aprakstītākais

kadrs pasaulē. Holivudā un ne tikai tur dīvas apakšveļu pat vairs nevalkā. Ekscentriskā britu modes dizainere Vivjena Vestvuda pat atļāvusies ierasties bez apakšveļas pie Anglijas karalienes Elizabetes II un to visiem nodemonstrējusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu