Junkurs izvairās no komentāriem par izvēli nolikt deputāta mandātu (50)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

12.Saeimas pirmajā sēdē piedalās arī deputāts Jānis Junkurs (V), kurš izvairījās no sīkāku komentāru sniegšanas par saviem plāniem nolikt jaunievēlētās Saeimas deputāta mandātu.

Junkurs žurnālistiem norādīja, ka pirms nedēļas ir nācis klajā ar paziņojumu un nedēļu atbildējis uz mediju pārstāvju jautājumiem. «Šodien es par to neko vairāk nekomentēšu,» uzsvēra politiķis, vairākkārtīgi sniedzot līdzīgas atbildes, kamēr žurnālisti viņu izvaicāja politiķa ceļā uz Saeimas ēkas izeju.

Paredzams, ka Junkurs šodien vēl nodos deputāta zvērestu jeb svinīgo solījumu. Tas viņam jādara, lai politiķim rastos iespēja vēlāk nolikt mandātu.

Kā ziņots, Junkurs, kurš nolēmis nolikt 12.Saeimas deputāta mandātu, saņēmis darba piedāvājumu no kāda Honkongas uzņēmuma, kas nodarbojas ar importa preču atmuitošanu.

Junkurs pastāstīja, ka, uzņēmumam paplašinoties, plānots izvērst sadarbību ar Eiropas Savienības un Skandināvijas valstīm. Veicināt uzņēmuma attīstību šajā virzienā arī būs viens no Junkura pamata uzdevumiem.

Viņš uzsver, ka

nolikt mandātu ir viņa «patstāvīgs un individuāls lēmums».

«Sarunas par mandāta nolikšanu vai kādu citādu rīcību pēc 12.Saeimas vēlēšanām man ne ar vienu nav bijušas. Lēmumu nolikt deputāta mandātu esmu pieņēmis tikai tādēļ, ka esmu saņēmis izdevīgu darba piedāvājumu Honkongā,» apgalvo Junkurs.

Deputāts jau iepriekš bija plānojis ierasties uz pirmo 12.Saeimas sēdi, lai nodotu svinīgo solījumu un tad noliktu deputāta mandātu.

Deputāts Kaimiņš pirmajā 12.Saeimas dienā cenšas nofilmēt un iztaujāt deputātu Junkuru

Deputāts Arturs Kaimiņš (Latvijas Reģionu apvienība) pirmajā 12.Saeimas plenārsēdes dienā ar videokameru cenšas nofilmēt deputātu Jāni Junkuru («Vienotība»), novēroja aģentūra BNS.

Kaimiņš aģentūrai BNS sacīja, ka viņam esot vairāki jautājumi, ko uzdot Junkuram. «Man ir daži konkrēti jautājumi, ko uzdot Junkuram. Diena vēl nav galā,» norādīja jaunievēlētais deputāts.

Junkurs ievēlēts 12.Saeimā, balotējoties no «Vienotības» saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā. Nākamā, kas var pretendēt uz deputāta mandātu, to noliekot Junkuram, ir pašreizējā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Kā skaidroja Saeimas Preses dienestā,

deputāts nevar atteikties no mandāta, pirms viņš to nav saņēmis.

Proti, vispirms Junkuram jānodod deputāta svinīgais solījums, un tikai tad viņš varēs mandātu nolikt.

Junkurs 12.Saeimas vēlēšanās kandidēja no «Vienotības» saraksta Kurzemes apgabalā, pēc plusu un svītrojumu saskaitīšanas apsteidzot partijas līderi Solvitu Āboltiņu, kura šajā vēlēšanu apgabalā palika uzreiz «aiz strīpas». Junkurs, startējot no 10.pozīcijas, apsteidza arī politiķi Intu Dālderi un «Vienotības» sarakstā ierindojās otrajā vietā.

Junkuram, tāpat kā vairākiem citiem «Vienotības» deputātu kandidātiem, partijas iekšienē

tiek pārmesta ar partiju nesaskaņota individuālā vēlēšanu kampaņa.

Junkurs pēc vēlēšanām parlamentā nebija manīts un saviem kolēģiem ziņojis, ka ir saslimis. Šajā laikā Junkurs par neattaisnotu Saeimas sēžu kavēšanu zaudēja 40% no darba algas.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu