Jūsu laiks, ūberseksuāļi! (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Ūberus" parasti pazīst pēc tādiem atribūtiem kā dārgi konjaki un cigāri, nevīžīgi atpogāta krekla apkaklīte zem tikpat nevīžīgi aizpogāta uzvalka, pēdējais žurnāla "Esquire" numurs rokās un nedaudz brutāla smarža, kura viņiem patīk labāk nekā ziedu parfīms.

Šāds vīriešu tips pastāvējis vienmēr, vienkārši šiem vīriešiem līdz šim nav bijis vietas nemitīgi mainīgajā dzīvē. Tā pasaules galvenie ūberseksuāļi, par kādiem atzīts "U2" solists Bono un Holivudas Džeimss Bonds, aktieris Pīrss Brosnans, ir jau sen pazīstami publikai, taču par modes ikonām kļuvuši salīdzinoši nesen... Un tikai kā opozīcija citiem tipāžiem.

Pirms dažiem gadiem no vīriešu glancēto izdevumu vākiem izskanējis diezgan savdabīgs aicinājums stiprā dzimuma pārstāvjiem: "Cīnieties par savām tiesībām! Jums ir tiesības aizrauties ar iepirkšanos un valkāt dizaineru zīmolu džinsus. Jums ir tiesības tērēt sevis kopšanai tik daudz laika un līdzekļu, cik jums gribas (lai arī jūs šajā ziņā pārspļausiet savas draudzenes). Jums ir tiesības lasīt sieviešu žurnālus, ja jūs tie interesē, un caurām dienām baudīt modes defilē "Fashion TV" kanālā. Varat darīt visu, ko vēlaties, jo jūs esat vīrieši un jūs esat lieliski."

Zvaigžņu kari

Stiprā dzimuma pārstāvji uz šo demaršu reaģējuši pēc principa "katra darbība izraisa pretdarbību". "Collins" skaidrojošajā vārdnīcā drīzumā parādīsies jauns jēdziens - "retroseksuālis", bet internetā - manifests, kurā vīrieši pierunās viens otru būt vīrišķīgiem. "Retroseksuālis" - skaidro vārdnīca - "neļaus sev kļūt par stilīgu lupatu vergu. Viņš neieredz kaklasaiti, taču prot to sasiet. Viņa garderobē ir kaut viens uzvalks, kas pilnībā atspoguļo viņa vīrišķību."

Intelektuāļus ir pārņēmusi mode meklēt jaunus vārdus mūsdienu vīriešu tipāžu definēšanai. Sākušies "zvaigžņu kari" - kurš kuru? Parādījās termins "tehnoseksuālis". Šis vīrietis ir elektronikas vergs, tajā viņš redz patiesu skaistumu un harmoniju. Nopelnītas naudas labākais ieguldījums, viņaprāt, ir jaunākā datora iegāde. Šajā datorā viņš atrod gan draugu, gan sievu, gan mīļāko. Bet pēc tam kāds uzveda uz skatuves "pomoseksuāli", kurš neredz dzimumu atšķirības un noliedz visu, kas saistīts ar šo etiķeti - tāds hermafrodīts. Un tad, meklējot starp šiem metro, retro un tehnoseksuāļiem īsto vīrieti, cilvēce atgriezusies pie pirmsākumiem - pie normālas, tradicionālas izpratnes par stiprā dzimuma pārstāvja - karotāja, apgādnieka un aizstāvja misiju.

Kā kļūt par varoni?

Un kas tad mums, vīriešiem, atliek? Vairs nevajag krāsot matus un valkāt apspīlētus topus? Nevajag ievērot ābolu diētu un izpirkt veikalos kosmētiku? Nekā tamlīdzīga! Saglabājot vīrišķību kā iekšējās pārliecības mugurkaulu, ūberseksuālis atrod laiku, lai rūpētos gan par sevi, gan par savu sievieti, vienlaikus sekojot līdzi gan ārējam izskatam, gan ārpolitikai. Viņš ir mierīgs, līdzsvarots, lojāls, gatavs kompromisam. Tiesa, glamūra "Galliano" un "Gaultier" vietā ūberseksuālis labāk izvēlas praktiskus "Boss" un "Armani", bet modes tendenču apspriešanas vietā ar draudzeni - lietišķu sarunu ar vienaudžiem, un bieži vien pat cilvēkiem ar lielāku pieredzi. Viņš ir elegants - nav ne brutāls, ne saldens, drīzāk kaut kur pa vidu. Viņš nodarbojas ar sportu ne tāpēc, lai demonstrētu citiem savu vēderpresi, bet tāpēc, ka vēlas justies vesels, stiprs un modrs.

Kamēr sievietes aizstāvējušas savas tiesības, šis tēls pacietīgi gaidījis savu laiku. Jo ūberseksuāļi var mierīgi pastāvēt līdzās stiprām un veiksmīgām sievietēm, un šo sieviešu veiksme un sasniegumi viņus nenomoka.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu